Importul de gaze, mai mic cu 77% în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Importul de gaze, mai mic cu 77% în primul semestru
Importul de gaze, mai mic cu 77% în primul semestru

Cantitatea de gaze naturale importate în primele şase luni ale acestui an a scăzut cu 77% faţă de perioada similară din 2008, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, importul în această perioadă a fost de 496 de tone echivalent petrol (toe), reprezentând 10% din consumul total de 4.933 tep.

Cauza principală a diminuării importurilor este reducerea drastică a consumului de gaze cu 18% în această perioadă, ca urmare a crizei economice.

De asemenea, şi producţia internă a scăzut cu 6%. Ieri, oficialii Petrom, unul din cei doi mari producători interni de gaze, estimau că, la finele întregului an, consumul de gaze va scădea cu 20%.

Totodată, datele INS arată că resursele de energie primară au scăzut cu 19,9% în primele şase luni ale anului, ca urmare a scăderii drastice a importurilor.

O altă resursă unde importurile au fost mai mici cu 70% este cărbunele. Consumul total al acestei resurse a scăzut cu 30%, iar producţia internă, cu 15%.

Consumul de ţiţei a fost, de asemenea, în regres cu 12%. Producţia internă a fost cu 5% mai mică, iar importul a scăzut cu 15%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite