Imperiul „Spiru Haret”, la un pas de desfiinţare- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imperiul „Spiru Haret”, la un pas de desfiinţare- Revista presei interne
Imperiul „Spiru Haret”, la un pas de desfiinţare- Revista presei interne

Ziarele de azi relatează despre examenul de admitere de la Spiru Haret în ciuda restricţiilor impuse de Ministerul Educaţiei, dar şi despre criza din Sănătate ce prevede reapariţia plafoanelor la medicamentele compensate. Printre alte subiecte: renegocierea contractelor de vânzare a energiei electrice, femeile sunt din ce în ce mai periculoase la volan, iar cei care au votat de mai multe ori la europarlamentare rămân nepedepsiţi.

Imperiul „Spiru Haret”, la un pas de desfiinţare. Deşi Ministerul Educaţiei a impus mai-marilor universităţii condiţii clare pentru intrarea în legalitate, aceştia continuă să organizeze admitere şi la formele de învăţământ neacreditate. Universitatea „Spiru Haret” continuă să organizeze examen de admitere la toate formele de învăţământ, în ciuda restricţiilor impuse de Ministerul Educaţiei, scrie Evenimentul Zilei.


Criza din Sănătate se duce şi în 2010: Reapar plafoanele la medicamentele compensate. Pacienţii cu pensii sub 700 de lei vor beneficia şi la anul de compensare de 90% la medicamentele scumpe, dar lipsa fondurilor ar putea duce la reintroducerea plafonului, dar nu la farmacii, ci la medicii prescriptori, relatează ziarul Cotidianul.

Contractele hidro, greu de oprit. Contractele de vânzare a energiei electrice ieftine produse de Hidroelectrica vor fi renegociate până la finalul anului, însă nu vor putea ajunge până la media de 44 euro/MWh, preţul mediu de la companiile integrate rezultate din reorganizarea sectorului energetic, scrie Jurnalul Naţional.

Femeile, din ce în ce mai periculoase la volan. Procentul accidentelor provocate de şoferiţe a crescut de la 17,8 în 2008 la 18,7 în 2009. Psihologul Hanibal Dumitraşcu are o explicaţie: stresul suplimentar provocat de criză, pentru că "sarcinile femeii în societate şi familie sunt mai multe decât ale bărbatului", scrie Gândul.

Turiştii electorali sunt protejaţi de birocraţie.Peste 3.000 de români acuzaţi de vot multiplu la europarlamentare rămân nepedepsiţi, din cauza procedurilor greoaie de verificare. Cei care au votat de mai multe ori la alegerile europarlamentare din iunie, scrie Evenimentul Zilei, nu pot fi deocamdată pedepsiţi, întrucât listele originale care le-ar putea demonstra faptele sunt blocate la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite