Imobiliare.ro lansează indicele naţional al preţurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imobiliare.ro lansează indicele naţional al preţurilor
Imobiliare.ro lansează indicele naţional al preţurilor

Indicatorul ia în considerare preţurile cerute de proprietari din aproximativ 11 mari oraşe ale ţării. Investiţia în acest proiect nu va depăşi 100.000 de euro.

Portalul imobiliare.ro va lansa în perioada următoare un indice al preţurilor locuinţelor la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii site-ului. Acesta va lua în considerare preţurile de listare (cerute de proprietari) din aproximativ 11 mari oraşe ale ţării. „Nu facem decât să agregăm informaţia care există în mod natural în imobiliare.ro, venind cu un indicator care să reflecte foarte bine starea pieţei”, subliniază Adrian Erimescu, managerul general al portalului. Investiţia în acest proiect se va ridica, potrivit lui Erimescu, la mai puţin de 100.000 de euro.

Investiţii de 300.000 de euro


Realizarea indicelui imobiliar face parte dintr-un plan mai amplu de investiţii în îmbunătăţirea site-ului. Totalul acestora se ridică la aproape 300.000 de euro. Din această valoare, 200.000 de euro reprezintă investiţia în dezvoltarea noii versiuni beta a site-ului, ce se află în testare de circa două luni. „Investim pentru că este momentul oportun. Lucrurile se schimbă radical. În bine. Criza asta aduce o profesionalizare”, subliniază Erimescu. În acest context, tot profitul înregistrat pe 2009 va fi redirecţionat către investiţiile în îmbunătăţirea site-ului. „Profitul nu va fi anul acesta. Vom fi pe pierdere”, spune managerul general al portalului.
Pe piaţă mai există un indice al preţurilor locuinţelor, Bucharest Real Estate Index. Acesta se referă însă doar la proprietăţile din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite