„Imigranţii? O resursă negativă!” – Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele subiecte ale ziarelor din Italia sunt legate de criza Alitalia, de poziţia anti-imigranţi a celui mai important partid de dreapta şi de ultimul furt de proporţii din conturile publice în Sicilia. La acestea se adaugă planul de relansare economică în valoare de 80 de miliarde de euro.

Imigranţii? O resursă negativă!” citează cotidianul „La Stampa” din declaraţia lui Bossi, liderul principalului partid de extremă dreaptă italian, Lega Nord. Acesta a răspuns la distanţă de câteva zile preşedintelui statului, care a afirmat că imigranţii sunt o resursă pozitivă, care contribuie la creşterea economică a Italiei. „Este doar o idee a sa, eu nu cred aşa ceva. Nu cred că imigranţii pot constitui o resursă importantă. Sunt o resursă negativă” a afirmat cu ocazia unei conferinţe la Acqui Terme, Umberto Bossi. În plus, acesta se opune intrării Turciei în Europa deoarece „strămoşii noştri s-au luptat între ei iar în o mie de ani nu s-a schimbat nimic”.

Medicii îngrijeau 51.000 de morţi” publică „La Stampa”. 51287 de persoane decedate erau oficial încă sub îngrijirea medicilor de familie, care primeau lunar bani de la asigurările de stat pentru acest serviciu. Afacerea a fost descoperită de garda de finanţe în Sicilia iar daunele se ridică la 14 milioane de euro.

Alitalia: 400 de zboruri anulate în 7 zile” informează „La Repubblica”. Săptămâna următoare se anunţă mai rea decât cea care a trecut, din cauza aşa-numitei „greve albe” şi a numărului extrem de mare a operatorilor de zbor care au intrat în concediu medical. În următoarele zile compania îşi va reduce oficial numărul de zboruri. Maurizio Sacconi, Ministrul Munci, Sănătăţii şi Politicilor Sociale declară: „Indiferent câte motive au, manifestanţii nu au dreptul de a bloca aeroporturile şi de a lua ostatici persoane inocente. Vor fi sancţionaţi, sper, atât din punct de vedere administrativ cât şi penal".

Un plan de 80 miliarde de euro pentru relansarea economică” ne anunţă cotidianul economic „Il Sole 24 Ore”. Silvio Berlusconi a anunţat că planul de relansare economică a Italiei va fi în valoare de 80 de miliarde de euro. Planul va fi pus imediat în practică printr-un decret de lege, susţinut fiind şi de ministrul Economiei, Giulio Tremonti. „Este vorba de măsuri în baza parametrilor normelor europene şi coerente cu situaţia conturilor noastre publice”.

Împotriva egalitarismului în şcoli” publică „Il Messaggero” poziţia ministrului Educaţiei, Mariastella Gelmini. Ministrul doreşte anularea egalitarismului neconstructiv şi care nu promovează valorile: „Vrem să scoatem din şcoli şi din universităţi ideologia egalitarismului. Vrem să o facem pentru că avem încredere în persoane şi pentru că dorim să îi premiem pe cei care merită. Nu este adevărat că Italia oferă aceleaşi şanse tuturor în toate câmpurile educaţiei, în universităţi şi în cercetare.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite