Imigranţii ilegali, drogaţi de autorităţile din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul american a folosit injecţii cu substanţe psihotrope puternice în cazul străinilor expulzaţi, fără a avea însă consimţământul acestora. Înainte de a fi deportaţi, imigranţii

Guvernul american a folosit injecţii cu substanţe psihotrope puternice în cazul străinilor expulzaţi, fără a avea însă consimţământul acestora. Înainte de a fi deportaţi, imigranţii erau sedaţi cu aşa numitele "cocktailuri de dinaintea zborului", scrie "The Washington Post". Ziarul a identificat, pe baza unor înregistrări medicale şi interviuri cu persoane care au fost drogate, un număr de 250 de astfel de cazuri.

Astfel, începând din 2003, guvernul american a folosit, fără motivaţii medicale, pastile destinate tratării unor tulburări psihice grave în cazul celor expulzaţi de pe teritoriul american. Acest fapt constituie o încălcare a normelor internaţionale privind drepturile omului, notează publicaţia.

Potrivit documentelor, efectul medicamentelor era atât de puternic, încât în unele situaţii autorităţile au avut nevoie de un cărucior cu rotile pentru a-i urca în avion pe cei care urmau a fi deportaţi.

Reprezentanţii guvernamentali au încălcat, de altfel, şi regulile interne care permit sedarea celor expulzaţi doar dacă suferă de o afecţiune care impune folosirea de medicamente ori dacă sunt agresivi în măsura în care să reprezinte un pericol pentru ei înşişi sau pentru cei din jur.

Printre pastilele administrate se numără Haldol (Haloperidol), care se prescrie bolnavilor de schizofronie şi are ca efecte secundare ameţeli, stări de greaţă, producând "efectul zombie", şi Ativan, care duce la stări de anxietate. De asemenea, a fost folosit şi Cogetin, un medicament prescris pentru tratarea bolii Parkinson, şi care poate provoca scăderea acuităţii vizuale, transpiraţie abundentă, ameţeli.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite