Imigranţii români şi bulgari înspăimântă autorităţile spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele patru luni ale anului, peste 60.000 de români şi bulgari au pătruns ilegal pe teritoriul Spaniei, pe la frontiera cu Franţa, prin intermediul unor reţele constituite în acest

În primele patru luni ale anului, peste 60.000 de români şi bulgari au pătruns ilegal pe teritoriul Spaniei, pe la frontiera cu Franţa, prin intermediul unor reţele constituite în acest scop.
Potrivit cotidianului "La Razon", citat de AFP, intrarea imigranţilor români sau bulgari pe teritoriul Spaniei este intermediată de o reţea care foloseşte căile de acces dinspre Franţa către provinciile Lerida şi Huesca (nord-est) sau Navarra şi Guipuzcoa (din ţara Bascilor). Imigranţii folosesc puncte de trecere unde prezenţa poliţiei este mai redusă. În alte cazuri, aceştia vin din ţările lor de origine cu trenul şi coboară cu puţin înainte de graniţă, în special la gara Cerbere, în apropiere de Port-Bou, apoi pătrund în Spania traversând pe jos tunelurile feroviare care leagă cele două ţări, adaugă "La Razon". Un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol de Interne a refuzat să comenteze informaţiile publicate de "La Razon". Cotidianul compară aceste cifre cu cei 7.500 de africani care au pătruns ilegal în Insulele Canare, începând din ianuarie, situaţie care a generat o serie de măsuri guvernamentale menite să limiteze emigraţia ilegală către insule.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite