Imagini inedite cu avionul care a atacat Pentagonul la 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul american al Apărării a dat publicităţii, în premieră, imagini care surprind momentul în care, la 11 septembrie 2001, avionul ce asigura zborul 77 al companiei American Airlines se

Ministerul american al Apărării a dat publicităţii, în premieră, imagini care surprind momentul în care, la 11 septembrie 2001, avionul ce asigura zborul 77 al companiei American Airlines se zdrobeşte de aripa sud-vestică a Pentagonului.
Au murit atunci toţi pasagerii, echipajul şi cei cinci terorişti, plus 125 de persoane din clădire. Imaginile nu sunt prea clare, fiind surprinse de camerele de supraveghere dintr-o parcare a Pentagonului. Pe bandă se vede pentru scurt timp fuselajul avionului, aproape de nivelul solului, după care apar o lumină albă şi o minge de foc, urmate de fum negru. Ministerul Apărării a recunoscut, încă din 2005, că avea aceste imagini, dar a refuzat să le facă publice înainte să se dea sentinţa în procesul francezului Zacaris Mussaui. Zilele trecute, acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru complicitate la atentatele de la 11 septembrie, aşa încât Pentagonul s-a conformat cererii de a da publicităţii imaginile. În context, s-a reamintit că, în trecut, unele canale americane de televiziune au transmis imagini luate de aceleaşi camere de luat vederi. Tom Fitton, preşedinte al Judicial Watch, declara că speră ca prin difuzarea celor noi să se pună capăt terorilor fanteziste ale complotului legat de zborul 77 al American Airlines. Teoriile au fost dezvoltate şi în cartea "Teribila impostură" a francezului Thierry Meyssan, care a susţinut că atentatul de la 11 septembrie n-a fost decât un complot urzit de un grup militaro-industrial apropiat preşedintelui SUA. De altfel, după 11 septembrie, au apărut mai multe teorii ale unui complot, iar cartea lui Meyssan a devenit best-seller mondial. La 11 septembrie, cu câteva minute înaintea prăbuşirii zborului 77, două avioane au lovit turnurile Gemene din New York, iar un altul a căzut pe un câmp din statul Pennsylvania.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite