Iluzionistul Johannes: „Viaţa mea este magie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Johannes testează astăzi, la Pro TV, limita rezistenţei omeneşti. Recunoscut pentru numerele sale de magie, inexplicabile altfel, românul care calcă pe urmele lui David Copperfield se aşază în calea buldozerului.

Anul trecut a reuşit să iasă dintr-un sicriu îngropat în pământ, chiar dacă mâinile şi picioarele îi erau legate. „Viaţa mea este magie, adică tot ce este suprarealist, fantastic şi incredibil“, este descrierea magicianului pentru cei care nu-l cunosc încă. A fost, desigur, acuzat că a trişat şi că a trucat diverse scene cu el, dar răspunde senin neîncrederii.

„Eu cred că ceea ce noi numim azi paranormal sau magie va fi ştiinţa de mâine. Eu sunt Johannes, cel care azi îţi stimulează imaginaţia cu lucruri la care omenirea a visat mereu să ajungă“, explică acesta.

„Ocupaţia mea este când amuzantă, când periculoasă, vecină cu inconştienţa, iar maestrul desăvârşit este chiar viaţa! Ea te învaţă mereu că nu tot ceea ce vezi, auzi, simţi, miroşi sau guşti este ceea ce pare a fi“, mărturiseşte magicianul despre viziunea asupra vieţii.

Şcoala vieţii, cel mai bun mentor

A văzut primul show cu David Copperfield înainte de ’89, pe o casetă adusă la negru din America. A rămas profund impresionat şi şi-a dat seama de ceea ce vrea să facă: „să fascinez oamenii cu lucruri incredibile.“

Domeniul „fantasticului“, aşa cum îl numeşte Johannes, a fost interesul lui de când îşi poate aduce aminte. Şi mai ştie cât de important este ca în domeniul imprevizibilului să existe un mentor, un om care poate structura noţiunile şi învăţa secretele. „Cred că un adevărat mentor pune mult mai mult accentul pe şcoala vieţii decât pe lucrurile care ţin în mod direct de respectivul domeniu“, adaugă el.

Pentru că magia nu este un domeniu aprofundat la nivel comercial şi pentru că Johannes nu s-a putut folosi de cărţi, materiale sau cursuri, a încercat să-şi imagineze ce ar putea face cu lucrurile banale existente în jurul său. Astfel, a început să descopere ceea ce „magia inventase de mult“.

„Uneori inventam, fără să ştiu, o metodă prin care făceam ca un creion să străpungă o bancnotă, de exemplu ... Aşa am ajuns să fac magie şi să renunţ la orice alt hobby pentru a mă dedica exclusiv iluzionismului“, povesteşte Johannes.  

Astăzi este membru al „International Brotherhood of Magicians“ (Frăţia Internaţională a Magicienilor), cea mai mare organizaţie de magie cu sediul în Statele Unite, unde a cunoscut creatori de iluzii şi a avut ocazia să îşi aducă contribuţia în legatură cu unele iluzii importante.

Experimente noi

În prima ediţia a show-ului „I-Real“, Johannes încearcă un experiment testat în România în premieră şi încercat doar în America, până în prezent. „Am fost călcat de un compactor de 15 tone, în timp ce stau întins pe un covor de cioburi de sticlă“, spune acesta. „Aş vrea să vă las pe voi să descoperiţi un adevărat coşmar şi chiar vă provoc să priviţi totul fără să întoarceţi capul de la televizor“, îi sfătuieşte el pe telespectatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite