"Ilie de la primarie", bagat in afacerea stalpisorilor din jurul centrului istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* Plantarea stalpisorilor pe carosabil, afacere de 10.000 euro in doua zile pentru firma Vesta * Directorul adjunct din Primaria Capitalei, Ilie Valeriu, a coordonat personal operatiunile

Scandalul in care a fost tarat primarul general interimar Razvan Murgeanu - graba cu care a fost inchis circulatiei centrul istoric al orasului - face parte din "afacerile" coordonate, peste capul sefilor, de vechi directori din Primaria Capitalei. In "afacerea stalpisorilor" aparuti peste noapte pe strazi este implicat pana peste cap adjunctul Directiei de Transporturi, Drumuri si Siguranta Circulatiei, Ilie Valeriu, cunoscut si sub numele de "Ilie de la primarie". Desi Comisia municipala de transporturi amanase proiectul de inchidere a traficului, Ilie este cel care "a gandit" dispozitia de interdictie, apoi i-a bagat-o sub nas primarului Murgeanu si dupa asta s-a ingrijit de aplicarea ei, rapid, in doar doua zile. Desi dispozitia trebuia aplicata de Administratia de semafoare si marcaje, cel care s-a ocupat de acest lucru, de vineri seara pana duminica, a fost directorul adjunct Ilie Valeriu. In graba lui de a bloca strazile cu stalpisorii firmei Vesta - o firma cu multe contracte, de altfel - Ilie de la primarie a redactat dispozitia extrem de nefavorabil celor din centrul istoric. Nu a contat pentru functionar ca il pune pe primar intr-o situatie penibila si in conflict cu locuitorii si oamenii de afaceri din zona. Pentru el mai importanta era "afacerea". Nu intamplator, in biroul directorului au stat cateva zile modelele celor aproape 500 de stalpisori montati rapid pe 20 de strazi din centrul istoric, dupa sistemul "heirupist" al afacerilor necurate pe bani publici. Nimeni de la Administratia de semafoare nu cunoaste inca numarul total al stalpisorilor montati, dar specialistii estimeaza ca sunt vreo 500. Tot specialistii spun ca un astfel de stalp costa in jur de 20 de euro. Un calcul scurt arata ca directorul Ilie a coordonat, timp de doua zile, o afacere de aproape 10.000 de euro. Despre ea, Ilie de la primarie refuza sa comenteze: "Te dau in judecata!" - este tot ce a gasit de cuviinta sa declare directorul adjunct.
Sub pretextul deszapezirii,
Primarul Capitalei revine asupra restrictionarii circulatiei in centrul istoric
Razvan Murgeanu le promite parcari si negocieri locuitorilor si comerciantilor din zona
Primarul general interimar Razvan Murgeanu a revenit ieri, temporar, asupra deciziei de a restrictiona circulatia in centrul istoric al Capitalei, decizie care a starnit protestul unor fundatii si societati comerciale din zona. El recunoaste ca s-a cam pripit cand a inchis traficul pentru cea mai mare parte a zilei si se declara deschis oricarei discutii cu locuitorii si oamenii de afaceri care au spatii comerciale in aceasta arie. "Este adevarat, m-am cam pripit, poate trebuia sa discut mai mult cu oamenii de acolo, dar proiectul este vechi de ani de zile, iar planul de urbanism zonal adoptat, care este public, a stabilit acest lucru de cateva luni. Oricum, astazi (ieri - n.r.), am cerut sa fie redeschisa circulatia pe unele dintre strazi, mai ales ca, altfel, utilajele de deszapezire nu ar fi putut intra. In plus, am discutat deja cu primarul sectorului 3, Liviu Negoita, si am stabilit deja, ca doua parcaje, cea din spatele Hanului Manuc si una pe Splai, la Sahara - de circa 5.000 mp, sa fie rezervate exclusiv celor care locuiesc in zona, la preturi aproape modice, ca parcari de resedinta. Eu regret ca am aflat din presa, sunt dispus sa discut cu posesorii spatiilor comerciale pentru a gasi alte ore de aprovizionare. Totusi, decizia - perfectibila, de altfel - trebuia luata de acum. Altfel, la primavara, cand vor incepe lucrarile de reabilitare a infrastructurii, ne-am fi trezit cu aceleasi probleme", a conchis Murgeanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite