Ilie Sarbu a aprobat clasificarea oualor
0Ouale din categoria XL au peste 73 de grame
Inainte de a-si strange lucrurile din biroul pe care l-a ocupat in Ministerul Agriculturii si de fi condus, cu mare alai, de secretarii de stat pana la iesirea din institutia pe care a pastorit-o aproape patru ani, Ilie Sarbu nu a ratat ieri sansa de a aproba un ordin referitor la regimul de comercializare a oualor. Conform acestui ordin, ouale se impart in doua categorii: A si B. Cele din categoria A trebuie sa aiba coaja si membrana normale, curate si intacte, camera de aer sa nu depaseasca sase milimetri inaltime, sa fie imobila, iar la ouale cu mentiunea "extra", sa nu depaseasca patru milimetri. De asemenea, albusul oualor din aceasta categorie trebuie sa fie transparent, limpede, de o consistenta gelatinoasa si lipsit de corpuri straine de orice natura, in timp ce galbenusul trebuie sa fie vizibil doar sub forma unei umbre, sa nu se distanteze vizibil de pozitia centrala in cazul rotirii oului. Ordinul, care a fost semnat si de ministrul Sanatatii si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, va intra in vigoare la data de 1 septembrie 2005.