Ilie Botoş, salvat prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mai curioasă, cu cât, de-a lungul timpului, imaginea procurorului general Ilie Botoş a fost pusă în umbră tocmai de declaraţiile Monicăi Macovei, care preciza, aproape constant, că va cere

mai curioasă, cu cât, de-a lungul timpului, imaginea procurorului general Ilie Botoş a fost pusă în umbră tocmai de declaraţiile Monicăi Macovei, care preciza, aproape constant, că va cere schimbarea lui. De cealaltă parte, Ilie Botoş a declarat că nu se simte vizat de concluziile MJ privind raportul Ministerului Public. "La urma urmei, nimeni nu este de neînlocuit. Sunt un tehnician, provin din sistem, voi rămâne în sistem, deci nu am nicio temere din acest punct de vedere", a spus Ilie Botoş. El a mai subliniat că raportul este unul obiectiv.

Ministerul Public trebuie restructurat
Ministrul subliniază în raport că există un grad ridicat de nemulţumire a cetăţenilor în Parchete, conform numărului mare de memorii primite. Cauzele soluţionate diferă foarte mult de la un Parchet la altul, ceea ce duce la concluzia ministrului că politica resurselor umane nu a fost făcută "ca la carte". Cu toate acestea, nu s-ar fi aplicat nicio sancţiune pentru management defectuos. Raportul mai arată că există Parchete unde numărul de procurori este mai mare şi încărcătura de dosare e mai mică (Parchetele de pe lângă Curţile de apel) şi Parchete unde încărcătura pe procuror este foarte mare (Parchetele de pe lângă judecătorii). Monica Macovei consideră că se impune o regândire a structurii Ministerului Public, fiind necesară o analiză detaliată a competenţelor şi activităţii fiecărei structuri în parte. În raport se susţine că "este evidentă necesitatea restructurării MP şi a redistribuirii posturilor în funcţie de nevoile reale". De asemenea, conform ministrului, se impune şi restructurarea Parchetului General. Macovei a menţionat că, la sfârşitul anului 2005, CSM a constatat că existau Parchete care nu aveau programul ECRIS instalat, iar tehnica folosită era foarte proastă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite