Pepsi a deschis fabrica din Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pepsi a deschis fabrica din Ilfov
Pepsi a deschis fabrica din Ilfov

PepsiAmericas a inaugurat astăzi cea mai mare fabrică Pepsi din Europa, în Dragomireşti, judeţul Ilfov, aproape de autostrada Bucureşti-Piteşti. Este vorba despre cea de-a treia a companiei din ţara noastră, pentru care investiţia se va ridica la aproximativ 150 de milioane de dolari, până la finalizarea proiectului, în 2011.

Pepsi Americas, unul dintre principalii competitori de pe piaţa internă a băuturilor răcoritoare, a deschis, ieri, în comuna Dragomireşti, judeţul Ilfov, a treia fabrică a companiei din România, în urma unei investiţii de 85 de milioane de dolari.

Aceasta este prima fază a proiectului, unitatea urmând a fi finalizată până în anul 2011, după o investiţie totală de peste 150 de milioane de dolari, potrivit lui Mike Holmes, directorul general al Pepsi Americas. În prezent, în noua unitate funcţionează doar o linie de producţie, care fabrică doar ceaiuri Lipton. Până în 2011, la Dragomireşti se vor produce şi sucuri Prigat, precum şi băuturi răcoritoare carbonatate din portofoliul Pepsi. Fabrica ilfoveană, care este cea mai mare unitate a Pepsi din Europa, va creşte cu 30-35% capacitatea de producţie a companiei americane în România.

Unitatea are suprafaţa construită de 30.000 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 80.000 de metri pătraţi. Compania mai deţine în România o fabrică pe Şoseaua Viilor şi una la Covasna.

“Încredere în piaţa românească”

 “PepsiAmericas reuşeşte să depăşească graniţa unui context economic dificil şi să inaugureze astăzi cea mai mare fabrică a companiei din Europa. Investiţia noastră dovedeşte încrederea pe care PepsiAmericas o are în piaţa românească. Noua fabrică ne va ajuta să răspundem mai bine dorinţelor consumatorilor şi clienţilor noştri din România”, a declarat, Mike Holmes.


Unitatea din Dragomireşti este de şase ori mai mare decât fabrica din Covasna şi va produce produse Pepsi, Lipton şi Prigat în ambalaje Pet. PepsiAmericas a avut în 2008 o cifră de afaceri de 202,4 milioane de euro, faţă de 192 de milioane de euro în 2007.

 Apă bună în Dragomireşti


Pentru fabricarea produselor, Pepsi Americas foloseşte apă din şase puţuri aflate în apropierea noii unităţi. „Apa din zonă este foarte bună. Acesta este un motiv foarte important pentru care s-a ales localitatea  Dragomireşti pentru amplasarea unităţii“, a declarat Constantin Melnic, directorul general al fabricii din Dragomireşti, intitulată „Dragonul“.

 Fabrica are în prezent 70 de angajaţi, urmând ca numărul acestora să ajungă la 300 la finalizarea proiectului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite