Ilegaliştii români reformează politica de imigraţie a Londrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a imigraţiei ilegale.Angajatorii de muncitori la negru, vânaţiMinistrul de interne John Reid a vorbit despre dublarea bugetului destinat acţiunilor de control la frontieră pentru stoparea

a imigraţiei ilegale.

Angajatorii de muncitori la negru, vânaţi
Ministrul de interne John Reid a vorbit despre dublarea bugetului destinat acţiunilor de control la frontieră pentru stoparea imigraţiei ilegale. Astfel, cele 280 milioane de lire sterline (410 milioane de euro) destinate Directoratului pentru Imigraţie şi Naţionalităţi până în 2009 - 2010 vor fi utilizate pentru sporirea numărului de ofiţeri vamali din porturi şi aeroporturi şi ca aceştia să primească uniforme speciale. Nu este exclusă nici posibilitatea ca ei să fie împuterniciţi să reţină persoane suspecte. Pentru a creşte numărul de imigranţi ilegal expulzaţi din ţară, autorităţile britanice vor efectua controale inopinate la sediul firmelor suspectate că utilizează forţă de muncă ilegală.
Totodată, ofiţerii de la serviciile de imigraţie vor fi asistaţi de agenţi ai unor firme private de securitate. IND va fi restructurat şi va deveni, în doi ani, o agenţie de sine stătătoare. Există deja şi un plan de investiţie pentru modernizarea tehnologiei folosite de angajaţii instituţiei. Directoratul a primit recent reproşuri din partea Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor, care a evaluat activitatea IND ca fiind "profund inadecvată" situaţiei, fiind acuzat deseori de corupţie. Instituţia a fost criticată şi pentru faptul că nu a estimat corect numărul de muncitori proveniţi din ţările care au aderat la Uniunea Europeană în 2004.

Problema imigranţilor ilegal, o diversiune a guvernului
Faptul că raportul MAI de la Londra menţiona posibilitatea introducerii de noi restricţii pe piaţa muncii pentru estici a provocat o adevărată dispută în Marea Britanie. Camera de Comerţ britanică acuză guvernul lui Tony Blair că măsurile împotriva imigranţilor ilegal sunt doar o diversiune, pentru a arunca asupra industriei vina pentru politicile de imigrare ale guvernului, comentează cotidianul "Financial Times". Imigranţii aflaţi ilegal în Marea Britanie, care sunt tema reformei sistemului de imigrare, sunt doar "partea minoră a problemei", susţin reprezentanţii Camerei de Comerţ. Problema esenţială care trebuie soluţionată de guvernul de la Londra sunt lacunele în sistemul de educaţie, care să califice şi să motiveze numărul necesar de angajaţi.

Muncitori români, dacă piaţa o cere
Ambasada Marii Britanii la Bucureşti nu a vrut să comenteze informaţiile apărute în presa britanică despre "indezirabilii români". "Referitor la accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie, guvernul de la Londra va lua o decizie în partea a doua a acestui an, odată ce va fi confirmat un termen clar al aderării", se arată într-o precizare a Ambasadei remise ziarului Adevărul. "Orice decizie se va baza pe o serie de factori, inclusiv o evaluare a nevoilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie, a impactului deschiderii pieţei muncii pentru ţările care au aderat la Uniunea Europeană în 2004, precum şi a politicilor adoptate în domeniu de alte state membre UE."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite