"Ideo Ideis", la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment care vizează renaşterea oraşului, inactiv din punct de vedere artistic. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis", care are loc la Alexandria, este

Un eveniment care vizează renaşterea oraşului, inactiv din punct de vedere artistic. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis", care are loc la Alexandria, este în plină desfăşurare. El a început joi, 2 august, şi se va încheia în data de 9 august. "Ideo Ideis" reprezintă o oportunitate pentru tinerele trupe de teatru din întreaga ţară de a interacţiona cu mediul artistic, cu scopul de a-şi modela personalitatea şi de a-şi deschide mintea şi sufletul prin intermediul artei. Un aspect demn de semnalat al festivalului îl reprezintă faptul că în cadrul acestuia se joacă exclusiv în limba română.

Organizat de liceenii din Asociaţia Culturală T.E.T.A., "Ideo Ideis" vizează promovarea activităţilor culturale (teatru, cinematografie) în comunităţile din Alexandria, urmărind renaşterea oraşului inactiv din punct de vedere artistic. Anul acesta s-au înscris în concurs 11 trupe, care reunesc 151 de participanţi, din aproape toate regiunile ţării.

Fiecare trupă participantă va susţine, începând cu data de ieri, 3 august, o reprezentaţie a piesei de teatru, în faţa juriului. Acesta îşi va expune impresiile pentru fiecare reprezentaţie în parte. Juriul acestei ediţii este format din: Marcel Iureş - actor şi preşedinte de onoare, Andi Vasluianu - actor, Cătălin Ştefănescu - membru UNITER, moderator emisiune "Garantat 100%", TVR 1, Ana Maria Nistor - profesor UNATC Bucureşti, critic de teatru, editor-şef TimeOut Bucureşti, Marius Manole - actor, Alina Herescu - scenograf. Pe lângă competiţie, în cadrul evenimentului vor avea loc alte trei tipuri de activităţi: ateliere de teatru, proiecţii de filme şi câteva evenimente speciale.

Atelierele de Teatru vor fi susţinute de studenţi de la Universităţile de Teatru din toată ţara. Prin acestea, organizatorii şi-au propus să educe tinerii participanţi, oferindu-le oportunitatea de a fi părtaşi la experienţele celor care fac parte din domeniul artistic, dar şi de a avea ocazia unei priviri "din interior" asupra a ceea ce înseamnă teatrul. Liceul Pedagogic "Mircea Scarlat" din Alexandria va găzdui, în fiecare seară, "Cinemateca târzie", în cadrul căreia vor fi proiectate filme interesante prin perspectiva culturală pe care o oferă. Filmele rulate sunt producţii europene care nu pot fi vizionate în cinematografe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite