Identitate dubioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

95% din ştirile sportive se referă la fotbal şi la viaţa particulară plus cumpărăturile celor implicaţi în acest sport (televiziunile de profil sunt o excepţie). Este subiect discutat şi

95% din ştirile sportive se referă la fotbal şi la viaţa particulară plus cumpărăturile celor implicaţi în acest sport (televiziunile de profil sunt o excepţie).
Este subiect discutat şi răsdis-cutat, dar şi redacţia Adevărul TV se mai enervează. Pentru cei implicaţi în alte sporturi, doar un titlu mondial sau olimpic îi poate face să fie pomeniţi într-o ştire de 30 de secunde şi, oricum, nimeni nu le dă statut de vedetă, ca să nu mai vorbim de faptul că recompensele materiale nu îi transformă nici măcar în oameni bogaţi. În contrapartidă, orice prezentatoare sportivă zâmbitoare la orice oră devine vedetă de televiziune şi poate accede (ca şi în cazul celor de la meteo) la film, muzică sau seriale de televiziune. În cazul în care un fotbalist VIP pune mâna de se mărită sau botează, nu ştirile sportive, ci ştirile generale încep cu acea ştire. De asemenea, dacă un anumit patron de club construieşte case, cumpără maşini sau smulge fire din barba unui călugăr, asta devine mai important decât scorul meciului în care joacă echipa lui. Aşa că la noi au ajuns la trei feluri de ştiri: cele de dimineaţă, cele de prânz sau după-amiază şi cele din prime-time. Cele de dimineaţă se vor extreme între catastrofe rutiere (că doar asta se întâmplă peste noapte) şi divertisment, de obicei extern, plasate între, invariabil, zodiac şi meteo. Cele de după-amiază se axează preponderent între violuri mai mult sau mai puţin normale şi crime din sate şi comune suficient de îndepărtate încât să coste suficient de mult deplasarea şi ajungem la prime-time. Din punct de vedere al ordinii ştirilor, evenimente minore sunt tratate ca unele majore fără justificare. Din punct de vedere al personalităţilor, se întâmplă la fel. De multe ori, vedetele prezentatoare sunt oricum ele mai vedete decât mai mult de jumătate din cei pe care îi prezintă ca atare. De exemplu, într-un sondaj făcut de ziarul nostru, 100% din intervievaţi ştiau cine este Andreea Esca şi doar 27% pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. şi aşa ajungem să fie nevoie să urăm reprezentanţilor din gimnastică, handbal, baschet, canotaj etc. să ajungă la ştiri, adică măcar un argint să ia fiecare.
PS: Mulţumin pe această cale televiziunii naţionale care a mai coborât un loc în topul audienţei jurnalelor de ştiri de la ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite