Iaz exotic cu specii rare de raţe şi gâşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un arădean şi-a transformat grădina casei într-o oază exotică după ce, în ultimii nouă ani, a achiziţionat din străinătate zeci de păsări exotice. Lebede, raţe şi gâşte

Un arădean şi-a transformat grădina casei într-o oază exotică după ce, în ultimii nouă ani, a achiziţionat din străinătate zeci de păsări exotice. Lebede, raţe şi gâşte din speciile cele mai rare de pe Pământ convieţuiesc, fără niciun fel de probleme, pe proprietatea lui Zoltan Fazekaş, pasionat de zoologie şi botanică.

De jur-împrejurul lacului, acesta a amenajat zone verzi pentru a asigura umbra şi răcoarea necesare păsărilor, dar şi căsuţe din lemn unde acestea clocesc. Arădeanul deţine o pereche de lebede negre, care provin din Noua Zeelandă. De asemenea, pe iazul său mai plutesc, în cel mai elegant mod posibil, două lebede albe, cu gât negru, originare din Africa de Sud, care, la fel ca şi lebedele negre, valorează nu mai puţin de 1.000 de euro perechea. Arădeanul mai deţine şi o pereche din specia gâsca indiană, singura din lume care zboară la 11.000 de metri altitudine, peste Munţii Hymalaia. "Mai am raţe Baykal, care provin de pe lacul rusesc cu acelaşi nume, raţe polare, raţe mandarine, raţe caroline, raţe din specia <> , raţe verzi, din America de Sud, raţe scufundătoare şi raţe-lingurar", ne-a mai spus Zoltan Fazekas. Colecţionarul mai are o pereche de raţe "Hottentota", cea mai mică raţă din lume, dar şi o raţă din specia "Cârâitoarea Europeană", cea mai mică din Europa. Fazekas cochetează cu ideea de a deschide porţile casei sale, astfel încât colecţia sa să poată fi admirată şi de arădeni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite