Iaşiul, transformat în şantier electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria s-a angajat să rezolve în câteva luni probleme care nu au fost soluţionate în ultimii trei ani Cu două luni înainte de alegeri, edilii Iaşiului par să fi dat startul

Primăria s-a angajat să rezolve în câteva luni probleme care nu au fost soluţionate în ultimii trei ani

Cu două luni înainte de alegeri, edilii Iaşiului par să fi dat startul campaniei, cel puţin în ceea ce priveşte reparaţiile şi curăţenia în oraş. O mare parte din proiectele promise de actualul primar, Gheorghe Nichita, în campania electorală din 2004, încep să prindă contur abia în această primăvară. Parcuri de joacă noi, asfaltări în toate cartierele, amenajarea de spaţii verzi şi parcări, lucrări la liniile de tramvai sunt doar câteva dintre lucrările demarate în ultimele săptămâni.

Cu un buget local de 900 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât cel de anul trecut, format atât din venituri proprii, cât şi din împrumuturi la diverse bănci, reprezentanţii municipalităţii ieşene au demarat în această primăvară aşa-zisa cosmetizare electorală.

Autorităţile susţin că cele mai mari investiţii sunt în asfaltări. Dacă în ultimii trei ani, pentru acest capitol, municipalitatea a alocat circa 55 milioane de lei, în acest an, suma este aproape dublă, peste 120 de milioane. Astfel, 42 de străzi din oraş sunt pe lista asfaltărilor complete.

La acestea se adaugă refacerea infrastructurii din zona Ţicău, pe 24 de străzi. Toate lucrările, anunţă edilii, se vor finaliza în acest an. "Sunt zone, precum Centru sau cartierul Păcurari unde traficul este blocat. Pe Independenţei am făcut mai bine de jumătate de oră pe o porţiune de 200 de metri", susţine Vlad Minea, taximetrist în Iaşi.

Parcările, o prioritate pentru 2008

Un alt proiect anunţat în această primăvară de şefii Primăriei Iaşi este amenajarea a câteva sute de locuri de parcare. Şi la acest capitol Iaşiul a avut de suferit în ultimii trei ani, din bugetul local fiind amenajate doar câteva zeci de locuri pentru maşini.

Sute de locuinţe sociale

Tot pe lista priorităţilor, edilii au trecut reabilitarea căilor de rulare din oraş. Conform datelor furnizate de Regia Autonomă de Transport Public Iaşi, în ultimii trei ani fuseseră reabilitaţi circa 4 kilometri de cale de rulare. Acum, norma reparaţiilor a crescut simţitor.

"Vom monta lunar 700 de metri liniari de linii de tramvai, începând cu str. Gării", susţine primarul Gheorghe Nichita. Acesta mai promite şi modernizarea pieţei Nicolina, singura din Iaşi, de altfel, unde s-au făcut lucrări în ultimii 4 ani. Totodată, 2008 va aduce ieşenilor şi 220 de locuinţe sociale. Ultimele de acest gen, cinci blocuri ANL, au fost inaugurate înaintea campaniei electorale din 2004 de Gheorghe Nichita, la acea vreme primar interimar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite