Iaşi:Banii gemenilor, pe masa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama gemenilor Ana şi Vlad, născuţi în 2006, a dat în judecată Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Iaşi ca să primească indemnizaţia de creştere pentru al doilea copil

„Pe 29 ianuarie 2006 am născut prematur doi copii gemeni care cresc individual şi au nevoi individuale”, spune C. C., mama gemenilor. Potrivit legii, mama primeşte o singură indemnizaţie.

„Cu ce sunt copiii mei vinovaţi că s-au născut pe aceeaşi dată?”, întreabă mama gemenilor în plângerea adresată instanţei. Femeia a primit o indemnizaţie de 800 lei, micşorată ulterior  la 600 lei.

Procesul bate pasul pe loc

„Actele normative au avut în vedere susţinerea familiei în vederea creşterii copilului la singular, copilul adus pe lume ca urmare a unei sarcini simple şi nu copiii ca urmare a unei sarcini multiple”, susţin reprezentanţii Direcţiei în întâmpinarea depusă la instanţă.

Dosarul nu a fost finalizat până acum, deoarece a fost trimis de la Judecătorie la Tribunal. Mai mult, Direcţia de Muncă s-a reorganizat, iar mama trebuie să se adreseze acum unei agenţii judeţene.

„În momentul în care am văzut că alţi părinţi din ţară s-au adresat judecătorilor am conştientizat că este vorba şi despre dreptul nostru”, a precizat ieşeanca. Procesul va continua pe 15 aprilie.

Citiţi mai multe astăzi în "Adevărul de Seară"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite