Iaşi:A născut tripleţi, după şase ani de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii nu se aşteptau ca familia să se mărească cu trei membri deodată

Andreea N., o ieşeancă în vârstă de 32 de ani, a adus pe lume la începutul acestei săptămâni trei copii sănătoşi, doi băieţi şi o fetiţă. Femeia a rămas însărcinată după şase ani în care a urmat diverse tratamente de fertilizare. În cele din urmă, pacienta a fost inseminată artificial. Naşterea a avut loc la Maternitatea „Cuza Vodă” printr-o operaţie de cezariană. Părinţii îşi doreau de foarte mult timp un copil, dar nu se aşteptau ca familia să se mărească cu trei membri deodată.

Potrivit personalului medical care a asistat la fericitul eveniment, tinerii au apelat la ajutorul bunicilor pentru a-i asista în creşterea micuţilor. Greutatea bebeluşilor variază între 1.800 şi 2.100 grame, iar medicii le-au dat două note de 8 şi una de 9. Copii sunt internaţi, deocamdată, la Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatală.

“Din cele 6.000 de naşteri anuale din cadrul maternităţii, doar de două-trei ori pe an vin pe lume tripleţi. Ultimii bebeluşi născuţi se simt bine, iar greutatea lor este peste media unor astfel de cazuri”, a precizat dr. Mircea Onofriescu, directorul medical al maternităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite