Iaşi: La ştrandul din Cicoarei se toacă banii ieşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: La ştrandul din Cicoarei se toacă banii ieşenilor
Iaşi: La ştrandul din Cicoarei se toacă banii ieşenilor

Şefii municipalităţii au decis vineri să majoreze contractul cu firma Impex Amicii pentru o serie de reparaţii neînsemnate.

Citeşte şi:

Bazinul de un milion euro deschis la ştrand

Ieşenii plătesc haosul din capul edililor

Bani publici îngropaţi în hăul de la Hala Centrală

Banii ieşenilor „se scurg“ în continuare pe extinderea ştrandului. Deşi lucrările de amenajare au demarat în 2008, reprezentanţii Primăriei şi-au dat seama că sunt necesare noi intervenţii care vor majora nota de plată de la ştrand pentru a doua oară în acest an.

„Mai sunt necesare câteva intervenţii ca să putem finaliza lucrarea. După ce al treilea bazin a fost dat în funcţiune, am decis să mai montăm pavele pe aleile de la ştrand, să mai intervenim la câteva grupuri sanitare şi racorduri electrice“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Majorări aprobate la sfârşit de sezon
Oficialii ieşeni şi-au dat seama din birou că la ştrand ar mai trebui tâmplărie de termopan la grupurile sanitare, iluminat pentru terenurile de tenis, dar şi cuve mai mari pentru duşuri. Pe teren, administratorul spaţiului de agrement ştie că lucrările la noul bazin s-au terminat de două luni. „Muncitorii au plecat deja. Nu ştiu ce alte lucrări ar mai putea fi făcute la sfârşit de sezon, poate sunt pentru anul viitor“, a spus Dan Aivănesei, care se ocupă de administrarea ştrandului. Practic, până în prezent cheltuielile de extindere a ştrandului au depăşit un milion de euro, în timp ce ieşenii nu înţeleg pentru ce au fost alocaţi atâţia bani.

„Nu înţeleg de ce ar mai face lucrări când trece vara. Dacă doreau să mai modernizeze ceva, trebuiau să o facă din primăvară. Dacă banii se dau pentru iluminat la terenurile de tenis sau pentru duşuri, cred că astea trebuiau gândite dinainte, nu după ce s-au finalizat lucrările“, a spus Cristian D., inginer constructor, aflat la plajă astăzi în ştrandul din Cicoarei.

Reţetă de stors bani publici
De la începutul anului trecut, când s-a organizat licitaţie pentru extinderea ştrandului prin execuţia unui al treilea bazin de adâncime medie, firma care a obţinut contractul, Impex Amicii, a încasat peste 4 milioane de lei. Contractul iniţial a fost câştigat cu o ofertă de 2,8 milioane de lei, fără TVA.

Deşi lucrările trebuiau finalizate într-un an şi cu banii prevăzuţi în contract, şefii municipalităţii au semnat la mijlocul acestui an o suplimentare cu aproape 800.000 de lei, fără TVA. Pentru că nu a fost de ajuns, în această săptămână s-au mai direcţionat 180.000 de lei pentru finalizarea unor alte lucrări de către aceeaşi firmă.

Ştrandul, în zona Cicoarei de doi ani

Noul ştrand a fost inaugurat în august 2007, după ce reprezentanţii Iulius Group s-au angajat să construiască un alt spaţiu de agrement în contul celui demolat din zona proiectului imobiliar Palas. Potrivit reprezentanţilor Iulius Group, lucrările la bazinul olimpic executat cu fonduri private au costat 1,6 milioane de lei, fără TVA, investiţia la bazinul pentru copii a fost de 150.000 de lei. Pentru zona de sport în care sunt terenurile de tenis s-au cheltuit 600.000 de lei, fără TVA, iar pentru lucrările suplimentare firma a mai alocat peste 2 milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite