Iaşi: Unde ne relaxăm la Neamţ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Unde ne relaxăm la Neamţ (GALERIE FOTO)
Iaşi: Unde ne relaxăm la Neamţ (GALERIE FOTO)

Turiştii pot face drumeţii pe munte , iar în oraş au multe posibilităţi de distracţie.

Citeşte şi:

Cele mai atractive destinaţii de vacanţă din Suceava


Cei care să meargă în concediu în zonă pot urca pe Ceahlău, pot face un tur al mănăstirilor, plimbări cu telegondola sau vizite la zimbrărie.

Cochetul orăşel de munte atrage anual peste 350.000 de turişti care sunt încântaţi de obiective precum Cetatea Neamţului, Cheile Bicazului, Barajul de pe lacul Bicaz sau staţiunea Durău.

Deşi mai puţin promovate, locaţii precum Lacul Cuiejdel, din localitatea Gârcina, sau Cheile Şugăului, situate în apropiere de Cheile Bicazului, pe dreapta cum mergi dinspre Bicaz sunt la fel de impresionante.
Cei care vor să-şi petreacă concediul departe de agitaţia oraşului, pot parcurge traseele de pe masivul Ceahlău.

„Turiştilor care trag la noi le recomandăm să mai meargă la mănăstirea Văratec, Sihăstria, la mănăstirea veche din lemn de la Agapia, la casa memorială «Ion Creangă» şi la muzeul «Neculai Popa»”
, a explicat Ramona Raicu, administratorul pensiunii Eden.

În imediata apropiere a casei „Ion Creangă“, se află un complex unde este recreată atmosfera din basmele scriitorului. Aici cei mici găsesc personajele de poveste împăiate, precum şi obiecte autentice folosite de Creangă.
La zimbrăria  „Dragoş Vodă“ din  localitatea Vânători, pot fi admirate vulpi, urşi, lupi sau căprioare.

Muzeul Cucuteni, unicat în Moldova
Mănăstirile Agapia, Neamţului, Secu, Bistriţa, Durău sunt atracţiile cele mai de seamă pentru pelerini. „Vin cu familia în fiecare vară pentru a vizita mănăstirile. Nu stăm mai mult de un weekend, dar ne întoarcem încărcaţi de energie. Zona este foarte frumoasă şi liniştită“, a spus Anca L, de 30 de ani, din Iaşi.

Un obiectiv unic în zona Moldovei este Muzeul Cucuteni, situat lângă Turnul lui Ştefan din centrul oraşului.
În oraş călătorii se pot răcori la ştrandul municipal, pot face plimbări cu telegondola sau servi masa pentru la „Cercul gospodinelor“, unde pot admira de sus oraşul.Turiştii mai pot merge să viziteze Biserica „Sf. Ioan Domnesc“, ctitorită de Ştefan cel Mare, Turnul lui Ştefan şi Muzeul de Ştiinţe Naturale.

Drumeţii pe Cozla şi Pietricica
Pe muntele Cozla şi muntele Pietricica se poate urca pe jos sau cu telegondola. Principalele trasee pentru turişti pornesc de la Cozla spre Dărmăneşti, spre Cârlomanul sau spre „La trei căldări“, formaţiuni din piatră.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite