Iaşi: Unul din piraţii de pe e-bay rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Mormeci nu s-a bucurat de clemenţa judecătorilor care au decis ca acesta să rămână în arestul Poliţiei

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis astăzi să menţină sentinţa colegilor de la Tribunal şi să respingă cererea de liberare sub control judiciar a lui Ovidiu Mormeci. Astfel, tânărul va rămâne în arestul Poliţiei pe toată durata arestului preventiv.

Ovidiu Mormeci s-a predat anchetatorilor la jumătatea lunii aprilie după ce mai mulţi prieteni de ai săi au fost arestaţi fiind acuzaţi de ţepe online de peste 280.000 de euro. Tinerii din Iaşi, Vâlcea, Bucureşti şi Mehedinţi făceau parte dintr-o reţea internaţională care a organizat atacuri de tip „phishing” asupra clienţilor unor bănci din Italia şi Marea Britanie. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2002-2009 mai mulţi elevi şi studenţi ar fi clonat paginile web ale unor bănci şi au acumulat informaţii despre clienţii acestora.

Tinerii ar fi trimis mail-uri prin care anunţau utilizatorii că din cauza unor probleme tehnice trebuie să-şi introducă diferite date de acces. Ulterior, acestea erau utilizate pe paginile oficiale ale băncilor şi se efectuau diferite operaţiuni din conturile clienţilor.

Mai mult, anchetatorii spun că studenţii fraudau şi cumpărăturile de pe site-uri on-line unde vindeau mărfuri fictive pentru care primeau un avans. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT) au audiat 26 de persoane în acest caz şi au propus arestarea unui număr de 12 tineri. Aceştia au fost arestaţi de judecătorii pentru 29 de zile. La câteva zile Ovidiu Mormeci s-a predat şi el şi a fost arestat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite