Coca-Cola închide fabrica din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma deciziei, 75 de angajaţi vor rămâne fără un loc de muncă. Coca-Cola HBC va transfera producţia de sucuri de la Iaşi în Republica Moldova, iar pe cea de apă minerală de la Dealu Floreni, la fabrica Poiana Negri.

Coca-Cola HBC, cel mai mare producător intern de băuturi răcoritoare, a decis închiderea fabricii din Iaşi, care acoperea 10% din producţia internă a companiei, şi mutarea acesteia în Republica Moldova unde va construi o unitate de tip Greenfield.

Citiţi şi:


„În Republica Moldova nu avem nicio fabrică. Este mai rentabil să producem acolo, decât să importăm băuturile din România“, ne-a declarat Mugurel Rădulescu, PR managerul companiei.

Acesta a completat că producătorul a demarat în urmă cu trei săptămâni construcţia unei fabrici peste Prut. Totodată, Coca-Cola va închide şi fabrica de apă minerală Dealu Floreni din judeţul Suceava, unde producea brandul Izvorul Alb, şi va transfera producţia la fabrica Poiana Negri din acelaşi judeţ.

Coca- Cola a mai închis în ultimii doi ani fabricile din Oradea şi din Bucureşti, pe motiv că intenţionează să îşi concentreze business-ul. Acum, producătorul va rămâne doar cu trei fabrici: la Ploieşti, Timişoara şi la Poiana Negri.

Salariaţii vor primi salarii compensatorii

La fabricile din Iaşi şi din Dealu Floreni lucrează în producţie 75 de salariaţi şi 32 de oameni la depozitele companiei. Unitatea din Iaşi va fi transformată în centru de distribuţie, astfel încît angajaţii care se ocupau de depozitare nu îşi vor pierde locurile de muncă.

Celorlalţi 75 de oameni fie li se vor oferi noi slujbe în cadrul companiei, fie vor primi între şapte şi zece salarii compensatorii, după o perioadă de 60 de zile de preaviz. Salariul mediu al unui angajat din fabrica de la Iaşi este de 250 de euro, potrivit unor surse din interior.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite