Iaşi: 1 Mai de criză în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea locuitorilor din nord-estul ţării înlocuiesc anul acesta nisipul de pe litoral cu iarba verde de acasă

Din cauza neajunsurilor financiare, moldovenii preferă să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai în zonele de agrement unde patronii au pregătit oferte speciale.

Mulţi dintre locuitorii din Moldova şi-au luat gândul de la litoral pentru 1 Mai, după ce şi-au făcut socotelile. În speranţa că vor reuşi să facă economii la bugetul familiei, moldovenii intenţionează să petreacă ziua de 1 Mai la picnic ori la ştranduri. Cei care vor să transforme mini-vacanţa de criză într-un moment mai special au la dispoziţie zonele de agrement din marile oraşe şi pensiunile din Moldova.

Patronii s-au pregătit din timp cu oferte speciale. Ieşenii vor putea petrece fie pe platoul din zona Bucium, fie în centrul de agrement de la lacul Ciric, unde au de ales între o partidă de pescuit, o plimbare cu barca, echitaţie sau un grătar cu prietenii. „De 1 Mai vom merge probabil la Ciric pentru că acolo avem şi apă şi pădure”, a spus Silviu Alexa, student.
Dacă vor să înnopteze în zonă, ieşenii au la dispoziţie căsuţe din lemn şi un hotel de trei stele. „Două nopţi de cazare pentru două persoane, cu un picnic cu fructe în cameră şi mic dejun, vor costa 375 de lei. Am stabilit şi un meniu special, la un preţ rezonabil de 17 lei”, a spus Flavia Tudoreanu, de la complexul hotelier de la Ciric.

Concurs de role la Bacău

Tot în preajma apei îşi vor petrece şi nemţenii ziua de 1 Mai. În Piatra Neamţ se va deschide sezonul estival la Ştrandul Tineretului, iar turiştii se pot caza în cele 43 de cabane din incintă. „Preţul variază între 70 şi 150 de lei pe noapte”, a declarat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.  Mulţi dintre botoşăneni vor merge vineri la a doua ediţie a festivalului „Floare albastră”. Momentele artistice vor fi susţinute de Daniela Condurache, Sofia Vicoveanca, Matilda Pascal Cojocăriţa, Dan Doboş sau Elena Mândrescu, acompaniaţi de orchestra de muzică populară „Rapsozii Botoşanilor“. 

Din programul manifestarilor nu vor lipsi momentele umoristice, asigurate de Romică Ţociu şi Cornel Palade.
Pentru băcăuani, distracţia va începe odată cu lăsarea serii, când DJ Christian Green va ţine un concert pe Insula de Agrement, de la ora 23.00. A doua zi, între orele 9.00 şi 20.00, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport va organiza concursuri de cros şi role, o expoziţie foto şi un spectacol de muzică folk, în zona Complexului Sportiv.

Preţuri estivale

 La Neamţ, o cameră dublă la pensiune costă între 75 de lei şi 120 de euro, în timp ce la Iaşi, în zona de agrement Ciric, cazarea pentru două nopţi cu un picnic şi mic dejun ajunge la 375 de lei. O plimbare cu caleaşca pe malul lacului Ciric poate scoate din buzunarul clientului şi câteva sute de lei. Pentru cei mai puţin înstăriţi un meniu simplu costă 17 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite