Iaşi: Cine controlează biletele ieşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierea la program, controalele fictive şi banii din amenzi ţinuţi în buzunar sunt doar câteva dintre abaterile angajaţilor RATP.

Mulţi dintre ieşeni se plâng de faptul că prezenţa controlorilor RATP le provoacă un disconfort prin modul în care înţeleg să-şi practice meseria. În unele situaţii, călătorii ajung să formuleze plângeri la conducerea regiei, la care renunţă ulterior, fie chiar să apeleze la ajutorul procurorilor. „Înţeleg că trebuie să-şi facă şi ei treaba, dar parcă uneori exagerează prin afişarea unei atitudini dure. Eu sunt femeie şi simt mai mult acest lucru", a spus Irina Andrei, studentă. Cel mai recent scandal între controlorii RATP şi călători s-a consumat luni, când o ieşeancă a reclamat faptul că a fost sechestrată într-un microbuz, timp de 15 minute, de doi controlori. Angajaţii regiei i-au reproşat că biletul de călătorie era compostat de două ori.

Controlorii fără sancţiuni, o raritate

Reprezentanţii regiei recunosc că, uneori, controlorii ridică vocea când cer biletul, dar numai pentru a se face auziţi. „Într-adevăr, poate unii vorbesc ceva mai tare cu călătorii din mijloacele de transport, dar probabil este vorba doar de un defect profesional şi vor să se facă auziţi", a precizat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Dintre cei aproape 70 de controlori, foarte puţini au scăpat de „mânia" şefilor. De la întârzierile la locul de muncă, până la controalele fictive făcute când nu mai aveau tragere de inimă să urce în mijloacele de transport, controlorii au primit fie avertismente, fie sancţiuni prin reţinerea unor procente salariale.

Cătălina Cocoloş

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite