Ping-pong cu dosarul şpăgarilor de la Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Corban (dreapta), şef PTF Albiţa
Daniel Corban (dreapta), şef PTF Albiţa

Procesul poliţiştilor de la Albiţa, acuzaţi că luau mită pentru a trece cu vederea nereguli în cazul unor persoane care tranzitau frontiera şi că au împărţit banii cu Daniel Corban, şeful Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, şi cu şeful Poliţiei de Frontieră Vaslui, Valeriu Bodoga, bate pasul pe loc.

47 de poliţişti, trimişi în judecată în 15 aprilie 2011, s-au plimbat între Iaşi, Vaslui şi Bucureşti, fără să fie măcar audiaţi. Practic, magistraţii au pasat dosarul pentru că nu au stabilit ce instanţă trebuia să judece cauza.

Iniţial, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, iar după şase termene, instanţa a constatat că nu este competentă în acest caz şi a trimis dosarul la Tribunalul Vaslui.  Magistraţii ieşeni au considerat că ofiţerul Alin Niţă, unul dintre inculpaţi, nu putea fi în acelaşi timp inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui şi subinspector de poliţie judiciară în cadrul IJPF Iaşi, şi că trebuia să primească un nou ordin de numire ca poliţist judiciar.

Dosarul se întoarce la Iaşi

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis şi ei, pe 28 octombrie 2011, că nu îi pot judeca pe cei 47 de poliţişti. Dosarul a ajuns astfel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 16 februarie 2012, Curtea Supremă a decis ca poliţiştii să fie judecaţi de Curtea de Apel Iaşi. Practic, abia peste două luni se va putea relua judecata la instanţa din capitala Moldovei. „Noi, apărarea, am susţinut că Tribunalul Vaslui este competent să judece dosarul", a precizat Ionel Nechita, avocatul lui Daniel Corban, unul dintre inculpaţi. 

Cere dreptate la CEDO

Daniel Corban, şeful PTF Albiţa, a dat în judecată statul român la CEDO şi a cerut 500.000 de euro. Fostul şef a susţinut că a fost arestat pe nedrept în perioada 21 aprilie - 25 iulie 2011 şi i-au fost încălcate mai multe drepturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite