Liceu repetent la Bac de patru sesiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar Agricol Holboca, judeţul Iaşi, este la a patra sesiune de Bacalaureat când nu are niciun candidat promovat. Şi în această toamnă, în dreptul tuturor celor 14 candidaţi a fost trecut „Respins“.

În vară, la liceul din Holboca, niciunul dintre cei 37 de candidaţi nu a luat Bac-ul. Şi în 2010, promovabilitatea a fost 0%. Situaţia pare să fie o obişnuinţă pentru instituţia de învăţământ, pentru că în 2008 doar doi candidaţi au reuşit să ia notă de trecere.

În ciuda rezultatelor dezastruoase, conducerea şcolii este optimistă şi speră ca anul viitor calitatea elevilor să crească. „N-au fost mulţi candidaţi la această sesiune, dar bineînţeles că rezultatele ne dezamăgesc. Copiii de la şcoala noastră ştiu o meserie, noi suntem liceu de specialitate. Poate unii au crezut că o să poată copia, dar camerele i-au forţat să se folosească doar de ce au ei în căpşor. Anul viitor sunt sigur că se vor schimba rezultatele", spune Constantin Rotariu, directorul Grupului Şcolar Agricol Holboca. Cu toate că, săptămâna trecută, 24 dintre directorii şcolilor din judeţul Iaşi au fost schimbaţi din funcţie, Constantin Rotariu nu este trecut pe lista „neagră". „Nu este vina profesorilor sau a conducerii şcolii. Notele sunt ale copiilor, nu ale profesorilor", se justifică directorul Constantin Rotariu.

Patru licee fără niciun promovat

La nivelul judeţului Iaşi sunt patru unităţi de învăţământ cu promovabilitate 0% în toamnă. Cei doi elevi înscrişi la Colegiul Naţional au fost picaţi, la fel şi cei patru elevi de la Colegiul „Richard Wurmbrand", cei 69 de candidaţi de la Grupul Şcolar „Dumitru Mangeron", dar şi cei 14 candidaţi de la Grupul Şcolar Holboca. Tot patru licee au avut promovabilitate 0% şi în sesiunea de vară a examenului de maturitate. Atunci, cei 153 de elevi de la Grupul Şcolar Tehnic au fost declaraţi „Respinşi", la fel au păţit şi cei 9 elevi de la Liceul „Dumitru Murgu" din Iaşi, cei 42 de elevi de la Grupul Şcolar Vlădeni, dar şi cei 37 de elevi de la Grupul Şcolar Agricol Holboca.

Liceu desfiinţat după rezultate slabe

Pentru că a fost liceul cu cea mai mică promovabilitate din Călăraşi la examenul de Bacalaureat, Grupul Şcolar „Duiliu Zamfirescu" din Dragalina va fi transformat în Şcoală de Arte şi Meserii.

Dintre cei 156 elevi înscrişi, unul singur a reuşit să promoveze Bac-ul în prima sesiune, iar în cea de-a doua, din 47, au trecut doi. Constantin Tudor, inspector şcolar general la Călăraşi, consideră că astfel de şcoli doar mănâncă banii publici şi au fost făcute pentru a asigura normele unor profesori. „Am cerut o evaluare la Dragalina pentru că propun închiderea şcolii pentru rezultate foarte slabe şi condiţii improprii din punct de vedere al spaţiului", a declarat Tudor. A contribuit Ionela Stănilă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite