Iaşi: Vizite la vechile mănăstiri botoşănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Vizite la vechile mănăstiri botoşănene
Iaşi: Vizite la vechile mănăstiri botoşănene

Cei care au drum prin judeţul Botoşani pot vizita lăcaşurile de cult şi pot pescui în Prut.

Citeşte şi:

Cele mai atractive destinaţii de vacanţă din Suceava

Unde ne relaxăm la Neamţ (GALERIE FOTO)



Principalele atracţii ale judeţului sunt mănăstirea Popăuţi şi mănăstirea Vorona, unde vizitatorii pot primi cazare gratuită de la feţele bisericeşti.


Şi Biserica „Sfantu Nicolae“ Domnesc din Dorohoi este impresionantă prin elementele decorative cu puternice influenţe bizantine.
Ipoteştiul, localitatea natală a lui Mihai Eminescu este o altă destinaţie, interesantă pentru vizitatori. La casa memorială, situată la 8 kilometri de oraş, curioşii pot admira manuscrisele şi obiectele care au aparţinut poetului naţional.

„E mare păcat să ajungeţi în Botoşani şi să nu treceţi pe la mănăstirea Agafton. Este un loc plin de linişte şi de o frumuseţe rară. Aici a scris marele poet poezile sale pline de duh”, declară Vlad Dumitru, locuitor din Botoşani.
În zonă mai este deschis un mic sat de vacanţă, iar pădurile sunt ideale pentru ieşiri la picnic cu familia.

Bălţi multe pentru pescari
Pescarii pot sta pe malurile Prutului în voie, cu excepţia perioadelor de prohibiţie. În Botoşani nu poate fi admirată şi mina de la Miorcani, singura mină din regiune cu pietre filec, din care se face sticla la fabrica de la Dorohoi.
Cei care vor să dea la peşte mai pot merge pe lacurile Drăcşani, Negreşti şi Lebăda Tăuceni. În apele de la Stănca Costeşti, un lac de acumulare impresionant, se poate pescui şi somn.

În oraş se află biserica armeană „Sf. Treime“, una dintre cele mai vechi zidiri din piatră din regiunea Moldovei. La capitolul distracţii, parcul „Mihai Eminescu“ oferă plimbări cu barca, dar şi concerte de fanfară. O plimbare cu barca de jumătate de oră costă 10 lei.

Dezavantajele judeţului

Majoritatea drumurilor din judeţ sunt neîntreţinute şi se circulă foarte greu. „Sunt porţiuni cum e de pildă drumul ce face legătura din Botoşani la Ştefăneşti care sunt impracticabile din cauza alunecărilor de teren”, spune Valeriu Catargiu, directorul unei agenţii de turism.
În afară de vizitele la biserici şi case memoriale, oraşul oferă puţine alternative de petrecere a timpului liber, iar numărul unităţilor de cazare este destul mic.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite