Iaşi: Victorie istorică pentru Politehnica în faţa lui Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbaliştii ieşeni au detonat bomba etapei a XXV-a din Liga 1, după ce au învins astăzi în Copou pe Dinamo Bucureşti, scor 1-0

Liderul campionatului a fost de nerecunoscut azi la Iaşi. Cu un moral excelent după eliminarea Rapidului din Cupa României, dar şi cu patru indisponibili din linia mediană, Dinamo Bucureşti nu a arătat nimic în faţa unei echipe a Politehnicii disperată după puncte.

Mijlocaşii Politehnicii i-au hărţuit permanent pe dinamovişti, îndeosebi pe benzi, unde rapidul Nuno Viveiros l-a transformat de mai multe ori pe Bruno Simao în jalon. La o astfel de şarjă ofensivă, în minutul 88, portghezul a scăpat singur cu Lobonţ, dar dinamoviştii au scăpat numai cu o lovitură de colţ. La reluare, Montiel a centrat perfect pentru Lucian Munteanu, iar fundaşul central al Politehnicii a înscris golul unei victorii istorice pentru ieşeni.

Rednic: „Am avut zece coordonatori de joc”


După meci, antrenorul dinamoviştilor, Mircea Rednic, nu şi-a cruţat elevii. „Am suferit o înfrângere dureroasă. Meciul l-am pierdut la mijloc, unde cei ce au jucat astăzi nu s-au ridicat la nivelul absenţilr Papa Malick, N’Doye, Torje sau Boştină. Nu am contat în atac, mai mult nu am putut. De ce mi-a fost frică nu am scăpat, să pierdem cu echipe mici. Sunt de acord că mai putem prinde o zi proastă, dar nu se poate să pierzi dintr-o fază fixă. Azi am avut zece conducători de joc pe teren. În schimb, fotbaliştii Iaşiului au alergat toţi, şi-au făcut datoria şi merită victoria. Îi felicit pe ei şi pe antrenorul lor”, a declarat Mircea Rednic.

De cealaltă parte, Cristiano Bergodi s-a arătat foarte fericit de succesul în faţa liderului campionatului. „Este o bucurie foarte mare pentru mine, dar meritul este integral al jucătorilor. Cu o asemenea dăruire şi determinare, această echipă se poate salva de la retogradare. Suntem pe drumul cel bun”, a spus Bergodi, care şi-a premiat elevii cu o zi liberă de Paşte. Fotbaliştii Politehnicii vor relua luni antrenamentele, pentru că miercuri vor întâlni în deplasare pe Poli Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite