Iaşi: Trimişi în judecată pentru ţepe de 47.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri au fost acuzaţi de procurori că au clonat zeci de carduri şi au retras mai multe sume de bani din diverse conturi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) spun că Remus Temistocle Chirilă (31 de ani) ar fi organizat, în toamna anului trecut, o reţea internaţională de fraude prin carduri bancare. Tânărul,  care se afla pe atunci în Anglia, i-ar fi cooptat pe Daniel Suru (23 de ani) şi Petrică Sârbu (23 de ani) şi ar fi dat mai multe lovituri în ţară.

Potrivit rechizitoriului, prima lovitură a fost dată la un bancomat amplasat la sediul Finanţelor Publice din Vaslui. Tinerii instalau "cititoare de carduri", iar după ce copiau datele le trimiteau în Anglia pentru inscripţionarea cardurilor. Ulterior cei trei tineri au amplasat gurile de bancomat la alte aparate din Bacău, Roman, Piatra Neamţ şi Iaşi unde verificau şi soldurile conturilor furate anterior.

Însă în luna februarie, a acestui an, tinerii au fost prinşi în flagrant de poliţiştii ieşeni în timp ce încercau să scoată bani de la un bancomat din zona Gării. În urma percheziţiei procurorii DIICOT au găsit la locuinţa lui Suru 32 de carduri ce urmau să fie inscripţionate. Procurorii au stabilit că prejudiciul creat de cei trei este de 47.000 de lei. Astfel, aceştia au fost acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, falsificare, punere în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni neautorizate cu instrumente de plată electronice. Primul termen al procesului va fi pe data de 14 mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite