Iaşi: „Trebuie să învăţ ca să ajung cineva în viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Petru Agape (12 ani) din comuna ieşeană Victoria este convins că şcoala este singura posibilitate de a scăpa de sapă


Alexandru Petru Agape din localitatea ieşeană Victoria se consideră un norocos pentru că i s-a oferit şansa „uriaşă“, cum spune băiatul, să înveţe în Iaşi. Este elev în clasa a VI-a la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza“ iar de doi ani şansa lui se numeşte Asociaţia „Familia nostra“, care îi oferă toate condiţiile pentru studiu. De cum a păşit pragul noii case, băiatul şi-a dat seama că trebuie să profite de ocazie, pentru a nu ajunge la sapă.

Orfan de tată
Alexandru vrea să devină preot sau doctor, nu ştie exact încă, dar învaţă sârguincios. Acasă nu îşi putea îndeplini visul. Mama lui este pensionată pe caz de boală, iar tatal a murit anul trecut. Se gândeşte mereu la mama lui, de care are grijă un frate, şi, chiar dacă are numai 12 ani, băiatul a învăţat că viaţa nu este uşoară. „Când mă apucă dorul de casă mă încurajez singur şi îmi spun că aste este şansa mea. Trebuie să învăţ ca să devin cineva în viaţă“, spune băiatul.


Mai multe astăzi în „Adevărul de Seară“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite