Iasi: Tomograf performant la Spitalul “Sf. Spiridon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantii spitalului fac ultimele pregatiri pentru inaugurarea aparatului tomograf si a salii unde acesta este amplasat

Pe 8 mai, la Spitalul “Sf.Spiridon” va fi inaugurat un aparat tomograf, în valoare de circa un milion de euro, achizitionat prin finantare de la Ministerul Sanatatii. Pacientii vor putea beneficia de analize la nivelul capului, gâtului, toracelui si abdomenului la standarde europene, dar abia dupa ce si-au facut toate investigatiile, tomograful fiind ultima optiune.

Preturile vor varia în functie de zona corpului unde se va face tomografia (cap, gât, torace, abdomen) si de substanta de contrast folosita. Însa, preturile nu s-au stabilit înca. Pacientii internati la Spitalul Sf. Spiridon vor beneficia gratuit de aceste  tomografii, iar pacientii care vin de la alte spitale vor fi nevoiti sa plateasca. “Aceste tomografii se adreseaza doar pacientilor care au recomandare. Suntem mândri ca detinem un astfel de aparat, deoarece în tara sunt foarte putine”, a precizat Ioan Bârliba, managerul spitalului.
În toata tara exista doar zece astfel de aparate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite