Iaşi: Studenţii donează sânge în universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ligi studenteşti împreună cu Centrul de Recoltare şi Transfuzii Sanguine şi Poliţia Comunitară au iniţiat o campanie prin care îşi propun sa încurajeze donarea de sânge

Studenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) au iniţiat, în perioada 30 martie-3 aprilie, campania „Sânge pentru viaţă. Fiecare picătură contează!“ Mai exact, trei ligi studenteşti din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Liga Studenţilor Economişti, Asociaţia Naţională a Studenţilor în Ştiinţe Administrative şi AIESEC, împreună cu Centrul de Recoltare şi Transfuzii Sanguine, Asociaţia Română Anti-Sida Iaşi şi Poliţia Comunitară vor să vină în sprijinul persoanelor care au nevoie de sânge.
„Am pornit de la un caz real, o fetiţă din Iaşi care are nevoie de sânge pentru a putea supravieţui. Sângele colectat de la o persoană poate salva trei vieţi şi sperăm să-i determinam pe studenţi să fie conştienţi de importanţa acestuia“, a declarat Beatrice Manea din cadrul Asociaţiei Române Anti-Sida Iaşi.

Numai ieri, 20 de studenţi au fost să doneze sânge.
Organizatorii îşi propun să-i atragă  în această campanie în special pe studenţii şi profesorii din cadrul UAIC, care îşi pot aduce la rândul lor familiile şi prietenii. Donatorilor li se vor face gratuit analize HIV, de leucemie, sifilis şi probe hepatice. De asemenea, aceştia vor primi şi bonuri de masă în valoare de 58 lei.
Doritorii pot dona sânge până pe data de 3 aprilie, în corpul B al UAIC, sala B 417 între orele 8.30-13.30.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite