Iaşi: Şoseaua de centură, realizată în proporţie de 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an după ce a primit autorizaţia de construcţie, firma care construieşte şoseaua ocolitoare a oraşului este în urmă cu lucrările

Pe 1 aprilie 2008, la intratrea în Iaşi, se monta un panou prin care se anunţa o investiţei mult aşteptată de ieşeni: Şoseaua de ocolitoare a municipiului, varianta sud. Potrivit anunţului, termenul de executare a lucrării este 1 aprilie 2008- 31 martie 2011. Deşi ar fi trebuit ca până acum lucrarea să fie executată în proporţie de 33%, reprezentanţii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri susţin că doar 20% din lucrarea este executată. „Cred că putem spune că 20% din lucrare s-a făcut”, a precizat Ştefan Ilie, director adjunct al DRDP.

S-au reluat lucrările după perioada rece
Reprezentanţii fimei Vega ’93 Galaţi, care execută proiectul, au anunţat că lucrările s-au reluat din martie pe porţiuni. Practic, în prezent, se lucrează la terasamentele din satul Uricani, comuna Miroslava, la delimitarea căii de acces în această localitate, dar şi la pasajul peste Bahlui. În cursul anului trecut, s-au cheltuit în jur de 14 milioane de lei din proiect. Valoarea iniţială a contractului câştigat de firma din Galaţi este de 162 de milioane lei, dar costurile ar putea fi majorate cu aproape 50% ajungând la 253 milioane lei. „Dacă nu vor fi bani, lucrările nu vor fi terminate în trei ani, cum s-a stabilit în momemntul licitaţiei”, a precizat Dorina Tiron, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. (mai multe Adevărul de Seară)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite