Iaşi: Şedinţă cu scântei la CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii au analizat astăzi ca Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP), societate din subordinea Consiliului Judeţean (CJ), să preia fără licitaţie lucrările de întreţinere a drumurilor din judeţ

Proiectul a fost respins. „Din cauza lipsei de dotări, ne aşteptăm ca aceste lucrări de întreţinere ale LDP să fie de proastă calitate. Consilierii PD-L se vor opune acestui proiect”, a afirmat Constantin Şerban, liderul consilierilor PD-L. Fiind un proiect de patrimoniu, documentaţia nu a trecut 11 consilieri votând împotrivă. „Proiectul va fi rediscutat într-o altă şedinţă când vor fi toţi consilieri”, a anunţat Ion Serbina, secretarul CJ.

RATP va circula în continuare până în Ciurea

Consilierii judeţeni au aprobat cu scandal şi scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre care privea atribuirea traseului de transport în comun Iaşi-Ciurea către un operator privat. Societatea Prodan a obţinut traseul, luna trecută, în urma unei selecţii. În acest moment, pe traseu circulă autobuzele RATP, fără a căştiga o licitaţie pentru a putea interveni pe un traseu în afara municipiului în comuna Ciurea. Alte discuţii au fost şi la punctul privind contractul de mandat al directorului Aeroportului, Ştefan Stanciu, care, în final, a fost amânat. „Într-un laborator al CJ se pune la cale debarcarea comandatului Aeroportului”, au explicat consilierii PD-L. În cadrul CJ s-a discutat şi despre posibilitatea preluării a jumătate din plata salariilor de la serviciile SMURD judeţene. Practic, s-au solicitat 840.000 de lei din fondul de rezervă a judeţului, dar cererea a fost respinsă de conducerea CJ. „Nu numai că nu de dă Guvernul, dar ne mai şi ia. Asta ne poate aduce la sapă de lemn”, a explicat decizia Constantin Simirad, şeful CJ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite