Iaşi: Scandalul la Consiliul Judeţean a ajuns în faza uşilor forţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful judeţului Constantin Simirad a stabilit printr-o decizie ca activitatea de secretariat de la cabinetele celor doi vicepreşedinţi Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă să fie interzisă

Şefii Consiliului Judeţean (CJ) se ceartă pe bani publici. În cursul după-amiezii, angajţii instituţiei au intrat cu forţa în biroul secretarei celor doi vicepreşedinţi. Uşa secretariatului era închisă cu cheia şi a fost forţată de angajaţii din cadrul serviciului administrativ. „Persoanele străine nu au acces la informaţiile din CJ, iar secretara avea posibilitatea să vadă documente cu caracter secret”, a explicat Simirad. Astfel, şeful CJ a decis „interzicerea activităţii de secreatariat la cabinetul vicepreşedinţilor de către persoane străine, altele decât salariaţii Consiliului Judeţean”.


Vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei a precizat că va face plângere penală împotriva şefului CJ. „Facem plângere penală pentru dispoziţia dictatorială care pune în lumină proastă instituţia şi angajaţii acesteia. Avem destulă înţelepciune pentru a vedea că acest om nu mai poate conduce judeţul. Este de o nesimţire fără margini”, a spus Adăscăliţei. Acesta a menţionat că bunurile din biroul secretarei au fost ascunse în cele două birouri ocupate de vicepreşedinţi. „Calculatorul, faxul, telefoanele şi imprimanta lipsesc pentru că am anticipat o astfel de mişcare şi le-am ascuns în birourile noastre”, a explicat Adăscăliţei.


Simirad a anunţat astăzi că cei doi vicepreşedinţi nu semnează condica de prezenţă şi că nu le va mai da indemnizaţia lunară de peste 5.000 de lei. „Dacă vor bani pentru că stau degeaba măcar să-i ceară în instanţă”, a afirmat Simirad. Disputele între şefii din CJ au început după ce Simirad a luat atribuţiile celor doi vicepreşedinţi.

Citeşte şi:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite