Iaşi: Salon internaţional de benzi desenate la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul evenimentului vor avea loc proiecţii de filme cu personaje foarte cunoscute şi îndrăgite de public.

Salonul Internaţional de Benzi Desenate „BeDon”, s-a deschis oficial în această dimineaţă, de la ora 10.30, printr-o conferinţă susţinută de arhitectul Mati Botezatu, directorul salonului din acest an. 
Pe lângă dezbaterea care a avut ca subiect „Benzile desenate şi cinematografia”, în cadrul evenimentului va mai avea loc, în această seară, de la ora 17.00, lansarea albumului „SuperCostel”, realizat de Lucian Amarii (Jup).
De asemenea, de la ora 20.00, ieşenii vor putea viziona în Sala Fondane a Centrului Cultural Francez  filmul „Immortel”, o proiecţie inspirată în mare parte din benzile desenate. „Salonul vizează un public larg, care nu cunoaşte foarte bine domeniul benzilor desenate. De fapt, benzile desenate sunt o poveste spusă în imagini, sunt un instrument de educaţie şi un mijloc de iniţiere în artă”, a spus Mati Botezatu.

Asterix şi Obelix,
incluşi în program

Din orarul manifestării nu vor lipsi, sâmbătă, de la ora 10.00, câteva proiecţii de benzi desenate din binecunoscuta serie „Asterix şi Obelix”, care vor fi difuzate la Casa de Culură „Mihai Ursachi” din Iaşi.
Invitat special la eveniment este Emmanuel Lepage, unul dintre cei mai importanţi desenatori din Franţa.
Evenimentul, aflat la prima ediţie în Iaşi, este organizat de Centrul Cultural Francez, în perioada 22-23 mai. Până acum, astfel de saloane s-au mai realizat în Constanţa şi în Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite