Iasi: Romano-catolicii au sărbătorit Învierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesiunea a fost condusă de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi.

Catedrala episcopală cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" a fost neîncăpătoare pentru cei peste o mie de credincioşi romano - catolici veniţi să serbeze Învierea lui Isus Cristos. În jurul orei 23.00, ceremonia oficiată de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi, a început cu aprinderea focului de binecuvântare în faţa catedralei şi a lumânării Pascale.

„Lumina lui Cristos, Care învie plin de mărire să risipească întunericul inimii şi al minţii", a spus PS Petru Gherghel credincioşilor prezenţi. Aceştia au ascultat apoi Preconu Pascal şi lecturi din Sfânta Scriptură. Într-o atmosferă emoţionantă, au cântat apoi Cristos a Învitat şi au ascultat învăţămintele Evangheliei Învierii.

„Cristos este începutul
şi sfârşitul"

După ce episcopul a transmis mesajul pascal, a urmat Liturgia Botezului şi sfinţirea apei de botez, ceremonial prin care credincioşii şi-au reînnoit legăturile de Botez. „Cristos este începutul şi sfârşitul, Alpha şi Omega. A Lui sunt timpurile şi veşnicia e a Lui. Este mărirea şi puterea pentru toată veşnicia", a cuvântat PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi.

La finalul slujbei, o parte dintre credincioşi s-au grăbit să ajungă acasă se se înfrupte din delicatesele culinare. Alţii însă au preferat să mai petreacă câteva momente în catedrala episcopală, pentru ca apoi să meargă în procesiune cu lumânările aprinse pe strada Ştefan cel Mare. „Am primit vestea Învierii după o lungă perioadă de post în care am încercat să ne curăţăm de gândurile rele. După slujbă, mergem acasă să ne bucurăm în continuare de Învierea lui Cristos", a spus Dan Vasiliu, unul dintre credincioşii prezenţi la slujbă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite