Iaşi: Un Rolls Royce de 500.000 euro, reţinut la vamă în timp ce era scos din ţară spre R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean român, de 38 de ani, a încercat să scoată din România, pe la vama Sculeni, o maşină marca Rolls Royce Phantom, în valoare de 500.000 de euro, în baza unei procuri false, au declarat, astăzi, reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Potrivit poliţiştilor, maşina aparţine unei societăţi comerciale din Bucureşti care a achiziţionat-o în leasing. Şoferul a fost audiat pe parcursul nopţii la sediul Poliţiei de Frontieră şi va fi dus, marţi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru continuarea cercetărilor de către procurori.

O ipoteză de lucru în acest caz, susţin poliţiştii de frontieră din experienţa unor cazuri anterioare, este fraudă în asigurări, în sensul că după scoaterea din ţară a maşinii, aceasta ar fi putut fi declarată furată, iar proprietarul ar fi încasat banii din asigurare.

„Maşina a fost luată în leasing de o societate din Bucureşti. Când bărbatul a ajuns la punctul de trecere a frontierei Sculeni, i-au fost verificate actele, inclusiv autenticitatea procurorii care s-a dovedit a fi falsă”, ne-a declarat Vasilica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Poliţiştii de frontieră au mai declarat că doar două maşini marca Rolls Royce Phantom, în două portiere şi decapotabile, există în România. Maşina reţinută de poliţiştii ieşeni a fost adusă la Iaşi, între timp fiind anunţată şi firma de leasing care va trimite un reprezentant pentru a clarifica situaţia automobilului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite