Iaşi: Pensionarii pichetează Prefectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul a durat mai bine de o oră şi au participat aproximativ 100 de persoane. O altă manifestare va avea loc la ora 14.00, când sindicaliştii din ramura Cultură vor picheta sediul Prefecturii.

Peste 100 de pensionari au luat cu asalat esplanda din faţa Prefecturii. Timp de mai bine de o oră, persoanele în vârstă au cerut „pensii decente”, „medicamente gratuite”, „bilete de tratament”şi chiar „indemnizaţii de sărbători”. „Sunt pensionară din 1983, am 700 lei pensie şi toată o dau pe întreţinere şi medicamente. Nu mă ajută nimeni. Vremuri grele au fost şi înainte, dar parcă niciodată ca acum”, a spus Maria Breazu, pensionară în sistemul de stat.
După întâlnirea conducerii Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor cu prefectul Victorel Lupu, pensionarii care au protestat în stradă s-au arătat nemulţumiţi că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a întâlnit cu aceştia. „Să vină prefectul, să vorbească cu noi”, au scandat pensionarii. „Prefectul nu va coborî să vorbeacă pentru că aceste materiale prezentate de noi se strâng la Bucureşti şi sunt analizate acolo. Ca disponibilitate, acesta a anunţat că în fiecare cartier din municipiu ar vrea să se întâlnească cu pensionarii”, a anunţat Mihai Butnariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite