Iaşi: Parcurile, neglijate în favoarea fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local ar putea aloca mâine, din fondul de rezervă, peste un milion de lei pentru o tabelă de marcaj la Stadionul „Emil Alexandrescu".

Din cele 28 de milioane de lei, fondul pentru urgenţe aflat la dispoziţia primarului Gheorghe Nichita, consilierii locali vor să aloce un milion de lei pentru o nouă tabelă de marcaj la stadionul din Copou. „Actuala tabelă are o vechime de 30 de ani şi nu mai corespunde exigenţelor", au explicat oficialii Primăriei. Cu toate acestea, banii luaţi din fondul de rezervă ar putea fi cheltuiţi pentru alte investiţii, considerate de ieşeni prioritare.

Astfel, 20 de parcuri de joacă ar putea fi dotate cu mobilier modern. În parcul de pe strada Pantelimon, lângă mobilierul din beton şi fier zac şi maldăre de gunoi. „Nici nu-mi duc copilul acolo. Ăla nu e parc. Banii ar trebui daţi pentru refacerea locurilor de joacă, că doar ăsta nu este singurul deteriorat", a spus o mămică.

Niciun leu pentru creşe

Milionul de lei ar putea fi alocat şi Direcţiei Creşe. Instituţia nu a primit în acest an niciun leu de investiţii pentru cele 11 spaţii din subordine.

„Am cerut 800.000 de lei pentru a reface măcar câteva garduri şi locuri de joacă de lângă creşe. Am primit bani doar pentru cheltuieli curente", a spus Felicia Curelaru, şefa direcţiei. Modernizarea străzilor este o altă prioritate desconsiderată de edili. Dintr-un milion de lei s-ar putea asfalta un kilometru de stradă. Banii ar mai putea fi direcţionaţi şi către investiţiile din spitale. La capitolul „sănătate" s-au alocat, în 2009, doar 3,2 milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite