Iaşi: „Ne-am speriat când am văzut gaura în avion”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii aeronavei avariate de un stol de berze răsuflă uşuraţi că au scăpat cu bine din incidentul de ieri, de la Iaşi

Printre călători s-au numărat oamenii de radio Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, dar şi fotbaliştii de la Dinamo, care joacă azi cu Poli Iaşi.
Cursa 703 Bucureşti-Iaşi de ieri a fost foarte aproape să se transforme într-o tragedie aviatică. Aflat la 600 de metri înălţime, avionul companiei Tarom a lovit un stol de berze, cu câteva minute înainte de aterizare.

„Aeronava a trebuit să efectueze un ocol din cauză că vântul bătea cu putere dinspre sud. La vederea stolului de berze, piloţii au încercat să le evite, dar o pasăre a lovit frontal aparatul, producând o spărtură în coiful din bot. Avionul a ajuns la sol fără nicio problemă”, a declarat Cristian Stanciu, directorul Aeroportului Iaşi. Printre cei 48 de pasageri s-au aflat şi fotbaliştii de la Dinamo Bucureşti, care joacă azi cu Politehnica Iaşi.

Pasagerii au aflat despre incident după aterizare
 „Avionul huruia. Au fost momente pe care nu vreau să le mai trăiesc în viaţa mea! Când am văzut cum arată botul, ne-am dat seama că ne-a trecut glonţul pe la cap”, a povestit Mircea Rednic, antrenorul echipei.

„Noi în avion nu am ştiut ce s-a întâmplat, piloţii nu ne-au anunţat pentru a nu ne panica”, a adăugat atacantul Ionel Dănciulescu.
„Ne-am speriat mai mult la aterizare când am văzut gaura de jumătate de metru în avion. În timp ce zburam eram relaxaţi. Lobonţ chiar glumea şi zicea că e Argăseală la pilotaj sau că pilotul are lămâia de începător în geam. Rednic a fost foarte speriat. La fel şi Niculescu, despre care se ştie că are o fobie cu avioanele. De Niculescu râdeam toţi că a venit barza mai repede, având în vedere că soţia lui trebuie să nască. Cred că Dumnezeu ne-a încercat în Vinerea Mare”, a povestit şi realizatorul de emisiuni radio Daniel Buzdugan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite