Iaşi: Moldovenii renunţă la călătoria cu taxiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că au venituri tot mai mici, locuitorii din Moldova nu se mai urcă în taxiuri şi preferă călătoriile cu mijloacele de transport în comun

Firmele de taxi sunt lovite în plin de criză. Dacă în anii trecuţi în marile oraşe ale Moldovei aşteptai destul de mult la ore de vârf pentru a prinde un taxi, acum maşinile stau aliniate în staţii, iar şoferii se întrec pentru a ajunge la comenzi.

„Numărul curselor şi câştigurile s-au redus cu aproape 40% faţă de vara trecută. Dacă atunci câştigam 130-150 de lei, pe zi, acum, abia ajung la 70-80 de lei şi asta în condiţiile în care lucrez 13-14 ore pe zi. Cu taxiul mai merg pieţarii, bugetarii şi cei care au de dus bagaje”, a spus Mircea Lozneanu, taximetrist din Botoşani.

Costul ridicat al călătoriei i-a făcut pe botoşăneni să renunţe la aceste servicii. „Prefer să dau un leu la maxi-taxi, decât cinci lei la taxi. Plec mai devreme de acasă, dar fac o economie. Anul trecut mergeam mai des cu taxiul, dar între timp am renunţat”, a spus Ionel Bucătaru, comerciant.

Reduceri pentru
clienţii fideli

De venituri mici se plâng şi taximetriştii din Iaşi care susţin că pentru a rezista pe piaţă oferă curse gratuite clienţilor fideli sau chiar fac livrări de mâncare la domiciliu.

Reduceri la tarife

Liderul taximetriştilor din Iaşi, Mircea Manolache, a anunţat ieri, că, de săptămâna viitoare, va reduce preţurile la firma pe care o deţine cu peste 20%. „Voi reduce tariful de la 1,8 lei la 1,4 lei, ziua, şi de la 2 lei la 1,6 lei, noaptea”, a spus Mircea Manolache, care deţine 350 de maşini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite