Iaşi: Mitropolia deschide o grădiniţă de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mitropolia deschide o grădiniţă de lux
Iaşi: Mitropolia deschide o grădiniţă de lux

Părinţii care au copii cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani mai au la dispoziţie o lună să-i înscrie la grădiniţa „Buna Vestire“, care va funcţiona în spaţiul fostei grădiniţe CFR.

Părinţii care au copii cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani mai au la dispoziţie o lună să-i înscrie la grădiniţa „Buna Vestire“, care va funcţiona în spaţiul fostei grădiniţe CFR. Numărul total de locuri este de 120 şi vor fi înfiinţate opt grupe. În prezent, spaţiul închiriat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de la Spitalul CFR este în renovare.

Grădiniţa „Buna Vestire“ din strada Gavriil Musicescu, vizavi de Colegiul Naţional, oferă două variante de program. Primul este de la 7.00 până la ora 17.00 şi costă 600 de lei pe lună, plus 10 lei pe zi pentru mâncare. Al doilea este de la 7.00 până la ora 19.00, iar preţul este de 640 de lei pe lună, plus 10 lei pe zi pentru mâncare.

Care sunt avantajele grădiniţei
Se oferă trei mese pe zi, iar supravegherea preşcolarilor este asigurată de cadre didactice calificate. „Avantajul unei astfel de grădiniţe este deosebit, întrucât aici se oferă o educaţie moral-religioasă. Toţi angajaţii, începând de la director şi până la portar au şi o recomandare a preotului duhovnic sau a preotului paroh. Astfel, atmosfera dintr-o astfel de grădiniţă este diferită de cea în care se învaţă doar lucruri cu un caracter laic“, a declarat preotul Iulian Negru, director executiv în cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“.

El a precizat că la deschiderea anului şcolar, dar şi atunci când sunt anumite evenimente deosebite, preotul este prezent în mijlocul copiilor, pentru a săvârşi slujbe de Te Deum. La fiecare început de lună se oficiază slujba Aghezmei. Copiii vor desfăşura activităţi liber alese, extraşcolare şi extracurriculare, recreativ-distractive şi opţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite