Iaşi: Măsuri radicale după tragedia din Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Măsuri radicale după tragedia din Eforie Sud
Iaşi: Măsuri radicale după tragedia din Eforie Sud

Decizia a fost luată după ce membrii comisiei de anchetă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi au supus la vot sancţiunile care se impun în acest caz.

Doi dintre cei trei profesori implicaţi în tragedia de la Eforie Sud, de pe 8 august, când doi elevi din comuna ieşeană Ciorteşti au murit înecaţi, au fost daţi afară din sistemul de învăţământ.

Membrii comisiei din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi care au anchetat cazul au decis ieri să le desfacă contractul de muncă profesoarelor Aida Zaharia şi Paraschiva Smoc, pe motive disciplinare. Reprezentanţii IŞJ Iaşi au evitat însă să menţioneze clar de ce anume s-au făcut vinovate cele două profesoare. „Membrii comisiei au avut în vedere la luarea deciziei de excludere a celor două cadre didactice din învăţământ evenimentele care s-au derulat la Eforie Sud“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ Iaşi.

Se aşteaptă concluziile procurorilor
Comisia inspectoratului nu a discutat şi despre profesoara Elisabeta Mincior, considerată principalul responsabil pentru producerea incidentului. Cadrul didactic a fost cel care a organizat ieşirea copiilor la mare şi cel care era aproape de ei în momentul producerii tragediei. Deocamdată, inspectorii şcolari nu pot lua nicio decizie împotriva acesteia până când procurorii constăţeni nu vor finaliza dosarul deschis pe numele său, pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

„Pentru al treilea profesor aşteptăm finalizarea anchetei penale care, prin natura ei, anulează orice altă anchetă“, a mai precizat Sabina Manea. După ce anchetatorii vor lua o decizie, Elisabeta Mincior va fi subiectul principal al unei şedinţe între membrii consiliului şcolar din satul Coropceni. Pe 8 august, în tabăra de la Eforie Sud, Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani) s-au înecat după ce au intrat în apă, sub ochii profesoarei Elisabeta Mincior, deşi pe plajă erau arborate steguleţele roşii care interziceau scăldatul.

Cei doi copii făceau parte dintr-un grup de zece elevi veniţi de la şcolile din localităţile ieşene Şerbeşti şi Coropceni. Aceştia mai aveau de stat doar două zile pe malul mării înainte de a se întoarce acasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite