Iaşi: Mărturisirile unei prostituate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, fata vrea să ia totul de la capăt. Psihologii avertizează că multe dintre victimele traficanţilor ajung din nou să se prostitueze.

Calvarul Danielei a început în urmă cu aproape cinci ani, într-o casă dintr-o comună ieşeană. „Tatăl meu a încercat în mai multe rânduri să abuzeze de mine, iar când consuma alcool mă lovea. Prima dată când s-a dat la mine eu aveam numai 11 ani", îşi aminteşte cu groază tânăra. Puştoaica nu a avut cui să se plângă pentru că şi mama avea o slăbiciune pentru băutură. „Obişnuiau să bea împreună. După ce tata adormea, mama aducea în casă bărbaţi dubioşi cu care se culca", povesteşte Daniela. Anul trecut, tatăl ei a murit în urma unei crize de epilepsie, iar mama ei a plecat de acasă.

De la cafea, în pat cu clienţii

Într-o seară, adolescenta a ieşit cu o prietenă la suc. În local, un bărbat i-a spus că vrea să-i vorbească despre iubitul ei, apoi a invitat-o la el acasă. „Mi-a spus că dacă vreau să mai plec trebuie să fac sex cu doi clienţi. Am acceptat pentru că am vrut să scap de el", spune Daniela. Odată intrată în hora traficanţilor de persoane, tânăra nu a mai putut ieşi.

„Timp de mai bine de patru luni am fost obligată să mă prostituez, păzită să nu fug. În fiecare seară, aveam trei - patru clienţi", susţine tânăra. Ajunsă la limita disperării, Daniela a cerut ajutorul clienţilor. „Ei s-au dus însă la traficant şi i-au povestit totul. Drept pedeapsă, am fost bătută şi ameninţată", spune ieşeanca. În cele din urmă, a fost salvată de nişte poliţişti care au găsit-o într-un bar.

infectată cu sifilis

După câteva luni însă, în timp ce era la unchiul ei într-un apartament din oraş, un prieten de-al acestuia a forţat-o să meargă cu el acasă. Acolo, Daniela a mai găsit trei fete, tot prostituate.

„Mi s-a explicat că celelalte practică prostituţia şi că eu trebuie să fac la fel", îşi aminteşte ieşeanca. Timp de o săptămână, a fost la dispoziţia clienţilor din Iaşi. „Mă duceau cu taxiul la hoteluri, cabane sau acasă la clienţi", povesteşte fata.

Apoi, traficanţii au vândut-o la patronii unui club din Târgu Mureş. „Prietena patronului mi-a făcut un instructaj, iar el mi-a explicat că a plătit o sumă de bani pentru mine şi trebuie să-şi scoată investiţia. Aveam, în medie, câte trei-cinci clienţi pe zi, care plăteau 100 de euro pentru o oră de sex cu mine. Am fost obligată să beau şi să mă droghez", mai spune ieşeanca.

După opt luni de exploatare sexuală, în urma unei descideri a poliţiştilor, fata a fost din nou eliberată şi internată într-un centru pentru persoane traficate, din Târgu Mureş, iar în urma controlului medical a fost diagnosticată cu sifilis. „Acum, vreau să-mi refac viaţa alături de prietenul meu", speră Daniela.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite