Iaşi: Joburi de criză pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul ofertelor de muncă „JobShop” de la Casa de Cultură a Studenţilor este deschis până la ora 17.30.

Peste 1.500 de studenţi sau absolvenţi sunt aşteptaţi astăzi la cea de-a IX-a ediţie a târgului de locuri de muncă „JobShop”, organizat de Board of European Students of Technology (BEST) Iaşi în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi.

Mai mulţi studenţi, mai puţine oferte

Spre deosebire de 2007, anul trecut a absolvit atât ultima generaţie de studenţi pe sistem vechi, cât şi prima generaţie de studenţi pe sistem Bologna. Cu toate acestea, numărul dublu de studenţi are la dispoziţie aproape jumătate din oferta de anul trecut, respectiv 17 companii faţă de 34 câte s-au prezentat anul trecut.

„Angajatorii vin cu mai puţine joburi anul acesta deoarece deoarece au la dispoziţie mai mulţi studenţi, de la care au aşteptări mai mari”, a declarat Mihaela Cozma, responsabil media BEST Iaşi.

Cele mai multe oferte sunt în IT şi construcţii

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, JobShop se axează în principal pe profilul tehnic. Chiar dacă se adresează tuturor studenţilor ieşeni, cele mai multe oferte sunt cele din IT şi construcţii. „Mi-ar place să fac transmisii de date în TV şi radio, dar, din ofertele pe care le-am văzut aici, cred că mă voi orienta spre proiectare sau testare IT”, a spus Ionela Bulai, masterand la Radiocomunicaţii digitale.

Din programul JobShop 2009 mai face parte un workshop şi un studiu de caz care vor fi ţinute mâine în cadrul Universităţii Tehnice, începând cu ora 14.00. De asemenea, în cadrul acţiunii (BEST Academics an Companies Forum) BACo va avea loc o masă rotundă la care vor participa reprezentanţi ai companiilor, Universităţii Tehnice şi studenţilor, care vor dezbate îmbunătăţirea dezvoltării personale şi profesionale a studenţilor şi absolvenţilor ieşeni.

„Cei care au cunoştinţe solide în IT au un avantaj cert în faţa celorlalţi” - Petrişor Spoială, student

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite