Iasi: Intrarea în oraş, închisă turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altă problemă semnalată este cea a parcărilor prea mici din preajma obiectivelor turistice.

Turiştii care aleg să vină în capitala Moldovei la volanul unui autoturism trebuie să aibă la ei o hartă turistica a Iaşiului. Asta deoarece indicatoarele turistice lipsesc cu desăvârşire la intrările rutiere în oraş. „Dacă eşti foarte atent este posibil să zăreşti doar indicatorul către aeroport”, a declarat Adrian Daniliuc.
Faptul că indicatoarele turistice sunt inexistente la intrările în oraş îi nemulţumeşte pe ieşeni. „Avem un singur motel cunoscut, cel din Bucium, pentru că Popasul Păcurari este ascuns. Atunci când intri cu maşina în Iaşi nu ai niciun panou cu atracţiile oraşului, numai logo-ul de la fabrica de medicamente mai seamănă cu Palatul Culturii”, a spus Ioan Lungu.
 
Fără parcare
la Grădina Botanică
O altă problemă semnalată de şoferi este faptul că unele obiective turistice nu sunt prevăzute cu parcări spaţioase. „Grădina Botanică de la Iaşi este o adevărată atracţie, dar nu ai unde să îţi laşi maşina. Iar dacă în zonă ajung două autocare s-a blocat toată circulaţia de pe micuţa stradă Dumbrava Roşie”, a adăugat Lungu. Promovarea obiectivelor turistice la intrarea în oraş nu este ignorată şi în alte oraşe din ţară. „Am văzut astfel de indicatoare când am fost recent în Bistriţa şi Braşov. Până şi vecinii noştrii din Transnistria au pus nişte plăcuţe cu nişte castele la intrarea în Tiraspol, dar nu am înţeles ce scria pe ele”, a povestit Marius Romila.
Situaţia este cu totul diferită în oraşele din Occident. „Am ajuns în Hanovra în timpul unui festival tradiţional anual, iar indicatoarele de promovare începeau de la patru kilometri în afara oraşului şi te ghidau până la locaţia evenimentului. Eu locuiesc în Canta şi la intrarea în Iaşi nu vezi un indicator turistic. În schimb este plin de reclame”, a precizat Dănuţ Bulhac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite