Iasi: Executaţi pe străzile din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivele şi autorii crimelor sunt necunoscute. Cel mai probabil, victimele s-au nimerit în mijlocul unor conflicte între localnici. 

Un tânăr din comuna ieşeană Lungani a fost omorât marţi seară în plină stradă la  Napoli. Petru Bârlădeanu (33 de ani) se întorcea acasă împreună cu soţia într-un cartier de la periferia oraşului şi a fost prins într-un schimb de focuri între două grupări  mafiote, potrivit presei italiene.

„Unul a scos un pistol şi a tras, dar l-a nimerit pe el. A murit în braţele fetei mele, după 15 minute”, spune, cu lacrimi în ochi, Maria Lupu, soacra bărbatului. Rudele spun că glonţul ar fi pătruns prin acordeonul pe care tânărul îl cară pe umăr şi s-a oprit direct în inimă. „El cânta prin Napoli la acordeon. Făcea cam 15 euro pe zi. Ne trimitea şi nouă câte 50 de euro pe lună.  Nu se ştie cine l-a împuşcat”, precizează Maria Lupu.

Petru Bârlădeanu a lăsat în urmă doi copii, unul de şase şi altul de zece ani. Rudele tânărului, cu toţii oameni săraci, încearcă acum să facă rost de bani pentru a repatria corpul neînsufleţit.

Un caz asemănător s-a produs sâmbătă seara, în localitatea italiană Bagnara (regiunea Calabria). Alexandru Vasile, un tânăr de 20 de ani din Dorohoi, a fost împuşcat în cap cu două gloanţe. El lucra la o spălătorie auto şi locuia împreună cu unchiul său, Cristian Vieru, care îl ajutase să obţină acea slujbă. Tânărul Alexandru ieşise să-şi cumpere ţigări şi nu s-a mai întors.

Ce s-a întâmplat în drumul spre magazin rămâne un mister. Carabinierii i-au găsit cadavrul pe o alee, cu două gloanţe trase de aproape, în cap. „Nu ştiu cum au putut să facă aşa ceva unui copil care nu a făcut nimic. Vreau să mă duc în Italia să îmi spună că a fost vinovat, că a omorât, că a bătut, că a fost răzbunare, ca să mă pot împăca eu în sufletul meu“, plânge Luminiţa Vieru, mama lui Alexandru. Ea îşi aminteşte că a vorbit cu Alexandru chiar în seara crimei şi că acesta o
ruga să-l viziteze în Italia, pentru că îi era dor de ea. Acum, mama va lua calea Italiei pentru a-l aduce acasă pentru totdeauna pe fiul ei cel mai mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite