Iaşi: EXCLUSIV Părinţii bebeluşului mort din cauză că n-au avut bani de pastile fac plângere la Colegiul Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfâşiată de durere că joi îşi îngroapă fetiţa moartă de pneumonie, familia Struţ din comuna ieşeană Prisăcani vrea să-i facă plângere la Colegiul Medicilor doctoriţei Mirela Gafencu. Medicul de familie nu i-a prescris copilei reţetă gratuită, aşa cum prevede legea, deşi părinţii nu aveau niciun ban.

Citeşte mai multe despre moartea bebeluşului:

EXCLUSIV Medic acuzat că nu dă reţete gratuite bebeluşilor, pe motiv de criză

ŞOCANT! Un bebeluş a murit de pneumonie după ce a fost diagnosticat cu roşu-n gât

Soţii Constantin şi Mihaela Struţ spun că nimic nu le poate alina durerea după pierderea fetiţei. Ei speră doar ca legea să le facă dreptate. „Nu putem accepta că medicul Mirela Gafencu, cea care a consultat copilul, a refuzat să ne prescrie reţetă gratuită. Noi nu am avut bani de pastile. Vom face plângere la Colegiul Medicilor“, spune Mihaela Struţ, mama copilului mort.

„Dacă medicul se face vinovat, îl tragem la răspundere disciplinar. Dacă părinţii vor să obţină şi daune, atunci terbuie să facă plângere la Parchet“, explică Vasile Astarastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Joia trecută, micuţa Constantina a ajuns la medicul de familie Mirela Gafencu, care a spus că e vorba de o simplă răceală în gât şi i-a prscris o reţetă necompensată. Cum nu au avut bani de pastile, copila a murit după trei zile. Rezultatele necropsiei au arătat că fata a decedat în urma unei pneumonii.

„Îi puteam da pastile din dulapul cabinetului, dacă zicea că nu are bani. Ştiu că familia Struţ are bani din alocaţiile copiilor“, a spus doctorul Mirela Gafencu.

Vor alt medic de familie

„Eliebrarea reţetelor gratuite pentru copii nu e condiţionată de venitul părinţilor. Toţi sugarii primesc tratament gratuit. Nu ştiu de ce, în acest caz, medicul nu a procedat aşa“, a spus Tania Bernstein, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Iaşi.

Dacă familia Struţ vrea să-şi înscrie ceilalţi trei copii la un alt medic de familie, la acelaşi lucru se gândesc şi alţi pacienţi ai doctorului Gafencu.

„Am o fetiţă de o lună şi alta de 7 ani, dar nu sunt mulţumită de medic. De fiecare dată când m-am dus cu fata cea mare mi-a dat aceleaşi pastile. Pe cea mică nici măcar n-a cântărit-o de când s-a născut. M-am decis cu soţul să ne mutăm copiii la un alt medic de familie, în comuna Tomeşti. Altfel, ce fac cu ele dacă se îmbolnăvesc?“, spune Simona Iacob din Prisăcani, vecină cu familia copilului care a murit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite